KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om ekteparet som brukte piller som betalingsmiddel for å få tak i amfetamin. Ekteparet har også hatt fosterhjemsoppgaver for barnevernet i Kristiansand kommune.

Nå er mannen dømt for bruk, kjøp og salg av narkotika.

Betalte med piller

Grunnlaget for dommen er at han i siste halvdel av 2010 kjøpte totalt 220 gram amfetamin. Som betalingsmiddel brukte han kontanter og piller.

— Politiet har funnet detaljerte regnskaper over når det er kjøpt narkotika, hvor mye som er kjøpt hver gang, og betalingsmåte. Vi har registrert at amfetaminen er betalt med Vival, Paralgin Forte og Flunipam. Det siste medikamentet vet vi kan brukes i en blanding med heroin, opplyste politiadvokat Carl Henning Leknesund til Fædrelandsvennen tidligere i år.

Mistet ansvaret for fosterbarn

Rettsaken ble avgjort ved tilståelsesdom. I sin vurdering av straffeutmåling, legger retten vekt på at både mannen og hans kone har endret livsførsel og søkt behandling.

Det kommer også frem av rettsdokumentene at ekteparet har mistet ansvaret for fosterbarnet de hadde hatt ansvaret for i 16 år.

Ekteparet har også ansvaret for en sønn på 13 år.

Tungtveiende rehabiliteringshensyn

De arbeider nå for å få tilbake ansvaret for fosterbarnet, og dette tas hensyn til i straffeutmålingen:

"Retten er på denne bakgrunn kommet til at det foreligger tungtveiende rehabiliteringshensyn og at soning av fengselsstraff vil innebære en betydelig risiko for en videre positiv utvikling"

Straffen ble derfor satt til samfunnstraff i 417 timer, med en gjennomføringstid på ett år og fire måneder.