GJERSTAD: – Det står en buss og brenner ved Østerholtheia i Gjerstad. Alle passasjerene har kommet seg ut av bussen, foralte 110— sentralen til fvn.no rundt klokken 10.00. – Det er full stopp på E 18 og det er meldt om kraftig røykutvikling fra bussen, fortalte operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bård Austad like etter.

Bussen er en turbuss fra Aksnes turbusser i Larvik.

- Plutselig kom et smell

Leder i Larvik Hagelag, Solveig Berge, sier det var en uhyggelig opplevelse da bussen med 26 hageglade personer tok fyr ved Gjerstad.

— Jeg tror ikke vi helt skjønte dramatikken. Men det var skummelt. Plutsleig kom et smell i bussen, og det begynte å ryke kraftig.

— Sjåføren fikk opp døren og vi kom oss alle greit ut. To er sendt til sykehus for sjekk etter røykskader. Vi andre er nå på vei til sommerfuglparken i Arendal. Turen fortsetter. De to på sykehus kommer etter i drosje etterhvert, forteller Berge

I ettermiddag skal turfølget til Eydehavn planteskole, før turen avsluttes med en bedre middag i Tvedestrand.

Sjåføren orket ikke mer

— Vi var opprinnelig 26 med på turen. Nå har vi fått ny buss og ny sjåfør. Sjåføren opplevde dette veldig dramatisk. Han skjønte hva som skjedde. Vi skjønte ikke hvor farlig det. Sjåføren orket ikke kjøre mer, men vi takker ham for stor innsats. Hadde han ikke reagert så kjapt og fått oss ut, kunne jo dette blitt veldig trist, sier Berge, som forteller at politi, brannvesen og ambulanser kom fort til brannstedet.

— Vi skapte køer på E 18, men utover det gikk dette veldig greit. Det kunne gått så mye verre, sier Solveig Berge.

E 18 ble stengt som følge av redningsarbeidet. Ved 11.30-tiden var veien gjenåpnet, og trafikken ble dirigert på stedet.