KRISTIANSAND: – Dette er kaldt gufs. Man blander ting sammen. Plutselig er tiggere og muslimer i samme gruppe, sier Gunnar Eide, korpsleder for Frelsesarmeen i Kristiansand.

Intervjuet i avisen

Tirsdag morgen var følgende budskapet tagget på asfalten foran Frelsesarmeens lokaler i Østre Strandgate: «Tiggere og muslim reis hjem». Eide tror årsaken til taggingen er de siste dagers oppslag om tiggere i Fædrelandsvennen, hvor Frelsesarmeen er intervjuet opptil flere ganger. Bakgrunnen for oppslagene i avisen er at tiggere bor og sover under Vesterveibroa i Kristiansand.

– Frelsesarmeen i Kristiansand driver ikke noe spesielt arbeid for de rumenske tiggerne i byen, påpeker korpslederen.

– HÆRVERK: Sverre Johansen mener taggingen foran Frelsesarmeens lokaler er hærverk. – Dette er ikke mye bra, og er helt klart hærverk. Tiggere er jo en gruppe som har det veldig dårlig. De trenger et verdig liv, sier han. FOTO: JON ANDERS SKAU Foto: Jon Anders Skau

Gir dem ikke pengerHan sier at Frelsesarmeen hjelper alle mennesker som trenger hjelp, helt uavhengig av religion og bakgrunn.

– Tiggerne kan, på lik linje med andre, delta på ukentlige kafétilbud. De får mat, men vi gir dem aldri penger. De får ikke tilbud om dusj og overnatting, forteller Eide.

– Gjennom avisen har det kommet frem mange ulike synspunkter på hvordan de rumenske tiggerne kan hjelpes. Men slik hjelp er kanskje først og fremst et offentlig ansvar. Frelsesarmeen mener også det er best å hjelpe tiggerne i hjemlandet. Noe bør uansett gjøres med situasjonen deres i Kristiansand hvis det blir enda kaldere, fortsetter han.

Vil ikke anmelde

– Ser du på taggingen foran lokalene deres som en trussel?

Jeg ser på dette som frykt for det ukjente.Gunnar Eide, korpsleder i Frelsesarmeen– Det gjør jeg ikke. Jeg ser ikke dette som et angrep på Frelsesarmeen. Jeg ser på dette som frykt for det ukjente.

– Vil dere politianmelde taggingen?

– Jeg har ikke tenkt å anmelde dette. Dette skal vi vaske bort, sier korpslederen.