KRISTIANSAND: Det kom inn så mange bønnebegjær og spørsmål at Pedersen rakk ikke å svare på alle. I to og en halv time satt han foran tastaturet og svarte på kritiske spørsmål og sendte bønner til sjefen i himmelen.

Til alle som ikke fikk svar, Pedersen har lovet å be for samtlige som har sendt inn bønnebegjær.

Helbreder på heltid Svein-Magne Pedersen fra Vennesla er grunnlegger av den religiøse stiftelsen Misjonen Jesus Leger (MJL), som i 20 år har drevet med evangelisering, forbønn og sjelesorg. Stiftelsen holder til i Vennesla. I lørdagens God Helg kan du lese om hvordan Pedersen og hans familie driver en bedrift hvor undere er hverdagskost. Enkelte hevder Pedersen beriker seg seg selv og familien gjennom virksomheten.

Kreftsyk føler seg mye bedre

— Kan spørre om å bli helbredet

Bløffmaker, sjarlatan og kvakksalver er noen av tingene som Svein-Magne Pedersen er blitt kalt opp igjennom årene, men det finnes også de som er overbeviste om at Pedersen kan helbrede. Mandag stiller han til nettmøte her på fvn.no for å svare både skeptikere og tilhengere. Han vil også forsøke å hjelpe syke.

— Dersom det er noen som vil bli helbredet så kan de spørre om det på nettmøtet. De kan for eksempel spør om jeg vil be for dem. Da vil jeg svare ja og be for dem når nettmøtet er over, sier Pedersen til fvn.no.

- Hvordan fungerer det i praksis?

— Det fungerer på samme måte som det gjør når folk ringer på telefonen vår, sender e-post eller møter opp på møtene våre. De presenterer seg, sier hva problemet er og så ber jeg for dem. Så sender vi dem en bønneduk og et brev i etterkant, forklarer han.

- Og dette kan gjøre folk friske?

— Ja, vi ser utrolig mange som blir helbredet gjennom en telefonsamtale og etter å ha sendt e-post, men dersom jeg skulle anta noe er det som fungerer aller best å helbrede ansikt til ansikt, sier Pedersen.

Predikanten forteller for eksempel om en bussjåfør som han hevder at har blitt helbredet etter å han sendt en e-post til predikanten. Bussjåføren skal ha slitt med sukkersyke, og ønsket hjelp for dette. Etter å ha mottatt bønn og en bønneduk fra Pedersen skal bussjåføren, ifølge predikanten, ha blitt frisk uten at legen hans skal ha kunnet forklare hvordan.

F 16-helbredelse

Men ifølge Pedersen er det ikke slik at alle blir friske med én gang. Han hevder at det finnes ulike typer helbredelsesprosesser og har egne navn på disse.

— Man har det som jeg kaller en F 16-helbredelse, som er når man blir helbredet med én gang. Skilpaddehelbredelse er når helbredelsen finner sted over tid, og med Tunnelhelbredelse trenger man flere runder med bønneskudd før den slår igjennom. Det er akkurat som med skolemedisin, det er ikke alltid det fungerer med én gang. Derfor gir vi alltid folk håp og sier velkommen tilbake dersom det ikke skjer noe den første gang. Så lenge det er liv er det håp, sier han.

Han sier at MJL mottar henvendelser fra hele verden fra folk som vil ha forbønn, og at de prøver å hjelpe alle.

— Vi sender ut over 30.000 brev hvert år, og er nok Postens største kunde, sier han og ler.

Vil bli helbredet på Facebook

Han er selv til stede på Facebook, og mottar også der henvendelser fra folk som ønsker at å bli helbredet.

— Det hender jeg hjelper folk der også, men jeg foretrekker at de heller sender en e-post til kontoret for da går man den rette veien. Tilstedeværelsen på Facebook er mer som privatperson, forklarer Pedersen.

Med 30.000 brev ut fra kontoret hvert år er det kanskje ikke noen overraskelse at ikke alle brevene er like personlige.

— Som regel sender sekretæren min ut et standardisert brev som jeg har skrevet på forhånd sammen med bønneduken, men dersom det er et veldig spesielt tilfelle så kan det hende at jeg sender de et ekstra brev som er mer personlig, sier predikant Svein-Magne Pedersen.

Tror du dette kan fungere, eller er du skeptisk til prosessen? Send inn ditt spørsmål, så kan det hende at Pedersen svarer deg. Skriv inn ditt spørsmål i CoveritLive-vinduet øverst i artikkelen.