KRISTIANSAND: Da mannen ble stoppet på E39 i Kristiansand i august 2007 hadde mannen to kniver i en belteslire, pepperspray på innerlommen og et elektrosjokkvåpen i døren. Da politiet ransaket leiligheten til mannen fant de en såkalt nunchaco-kølle, politibatong, en slåsshanske i metall og en batangkniv.

Retten kom fram til at mannen ikke hadde grunn til å gå rundt med våpen. I en kiste i mannens leilighet ble det også funnet noe narkotika, men mannen mente at stoffet måtte tilhøre personen som tidligere bodde i leiligheten. Det ble også funnet riflepatroner som mannen nektet kjennskap til. Retten fant det dermed ikke bevist at sakene var hans og frifant han for disse beslagene.

Hadde våpen i senga

Nesten ett år senere, i slutten av juli 2008, fant politiet flere våpen hjemme hos mannen. Under dyna på høyre side av senga lå en avsagd Remington-hagle. På motsatt side av senga lå et CS-gassvåpen. I et skap like ved lå 68 patroner.

Den tiltalte mannen (53) tilstod å ha kjennskap til våpnene. I retten forklarte mannen at han følte seg truet og måtte ha våpnene for å forsvare seg selv. Etter en fem år lang fengselsstraff i 2003 heter det i dommen at mannen uansett ikke ville fått våpenkort.

Kvittet seg med tiltalepunkter

Mannen ble også dømt for seks overtredelser av narkotikalovgivningen.

I retten kvittet aktor seg med flere av tiltalepunktene mot mannen, deriblant biltyveri, taxi-kjøring med stjålet førerkort og kjøring med falske kjennemerker på bil.

Påtalemyndigheten mente at fengsel i 90 dager burde være tilstrekkelig. Retten mente imidlertid at en dom bestående av noen dager i fengsel og en del timers samfunnsstraff var mer hensiktsmessig.

Ferdig med fengselsstraff

Straffen ble satt til fengsel i 21 dager og 60 timers samfunnsstraff. Ettersom 53-åringen satt 17 dager i varetekt mente retten at fengselsstraffen er ferdigsonet.

Én Walter 9 mm softgun, én hagle Remington Wingmaster, ett CS-gassvåpen, ett elektrosjokkvåpen, ett våpenmagasin, én pepperspray, diverse patroner av ulikt kaliber, én springkniv, én politibatong, fire kastekniver og to ninjastjerner som politiet har beslaglagt får mannen ikke tilbake.