KRISTIANSAND: — Kort tid etterpå fikk vi en bekreftelse fra brannvesenet om at bygget var fullstendig overtent, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Jon Kvitne, til fvn.no.

Ifølge Kvitne er det snakk om et bygg som står tomt til daglig. Etter det fvn.no kjenner til har huset tidligere vært brukt som bolighus, men har de siste årene stått tomt og vært brukt som uthus.

— Det er ingen ting som tyder på at det skal ha vært folk der inne, i hvert fall ikke etter at brannen startet, sier Kvitne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Foto: Nico Aasberg) Foto: Nico Aasberg

Like før klokken 01.00 begynte brannvesenet å få god kontroll på flammene, men det kom røyk fra bygningen i lang tid etterpå. Bygget er fullstendig nedbrent. Ved 02.30-tiden pakket brannmannskapene fra Kristiansandsregionen brann og redning sammen sine saker, men de holdt brannvakt gjennom natta.

— Det brant kraftig da vi kom fram. Det var vanskelig å komme til huset, blant annet på grunn av at det lå rett bak en stor hekk, forteller brannmester i Kristiansandsregionen brann og redning, Tor Sørensen, til fvn.no.

På grunn av kraftig røykutvikling på stedet var Østerveien stengt i en periode. Røyken kunne merkes i store deler av Lund og sentrum på grunn av vind. Politiet har foreløpig ingen kunnskap om brannårsaken. Kriminalteknikere kommer til å undersøke stedet i løpet av helgen.

I fjor sommer brant det i et hus som ligger rett ved huset som brant i natt. Les mer om brannen her.

Nattas brann ble meldt til politiet klokka 23.36.