KRISTIANSAND: Det var torsdag 28. oktober i fjor at det ble avdekket at mannen hadde forskjellige narkotiske tabletter hjemme i leiligheten sin.

15,37 gram metamfetamin, 217 tabletter Rivotril, 16 tabletter med de narkotiske virkestoffene diazepam og nitrazepam, 0,17 gram heroin, og tre tabletter med Stesolid/Vival ble funnet da politiet gikk gjennom leiligheten hans.

Alt som ble beslaglagt lå i en plastboks på en hylle i salongbordet. Til politiet erkjente 25-åringen at det var hans narkotika.

— Han opplyser at det er han som har kjøpt stoffet, til eget bruk, og han erkjenner straffeskyld for forholdet. Retten viser også til at det er tale om stoff og tabletter som ikke kan anses ervervet på lovlig måte, med forbehold for stesolid/vival, men tiltalte har også erkjent straffeskyld for dette, og har ikke hevdet at noe er ervervet på lovlig måte ved utskrivning som legemiddel, heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

I samme plastboks fant politiet også en boks pepperspray eller forsvarsspray.

25-åringen godtok at peppersprayen ble destruert dersom den var ulovlig. Det viste seg at politiet ikke kunne bevise at det var snakk om en ulovlig type pepperspray og tvilen kom derfor tiltalte til gode. Han ble frifunnet for dette forholdet.

Tiltalte er tidligere dømt to ganger, deriblant for narkotikalovbrudd. Det er tidligere også gjort beslag av hasjplanter i mannens leilighet.

Retten satte straffen til fengsel i 90 dager, hvorav en tredjedel gjøres betinget. Deler av straffen er en fellesstraff i forbindelse med en betinget dom som tidligere ikke er sonet.