OSLO/KRISTIANSAND: I programmet ”Debatten” i kveld sa Trond Blattmann blant annet at det var utrolig dersom norske medier valgte å intervjue siktede Anders Behring Breivik.

— Det er mange måter å få ting fram på. Det å publiser en mann som har denne tilnærmingen til det han har gjort er å gi mannen et mikrofonstativ. Han fremstår som en stolt ikke angrende synder, sa Blattmann til debattleder Erik Wold.

VG, Dagbladet og NRK var representert i debatten. Både VG og Dagbladet gav uttrykk for at avisene ville intervjue Breivik dersom de fikk anledning til det.

— Det betyr ikke at vi ville ha publisert intervjuet, men vi ønsker alltid å komme i kontakt med primærkilden for å høre hva han har å si. Hvis vi fikk adgang til å gjennomføre et intervju, ville det blitt en stor etisk debatt i redaksjonen i etterkant før vi bestemte oss for om det skulle publiseres eller ikke. Vi kan som samfunn ikke late som om han ikke finnes, sa VG-redaktør Hanne Skartveit.

Mot slutten av debatten på NRK1 fikk Blattmann anledning til å komme med en appell om hvordan han mener pressen skal opptre i denne saken fremover.

— Det pressen bør gjøre er å ta signalene fra oss i støttegruppen. Denne saken kommer til å rulle og gå, ikke minst når rettsaken begynner, sa Blattmann.