KRISTIANSAND: Politiet har hatt hendene fulle med godt over 100 oppdrag natt til søndag.

— Det har vært en svært travel natt for oss, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Bare den første timen over midnatt refererer han til et 20-talls mindre forhold med slåssing, tilløp til slåssing, husbråk, festkrangler og knuffing. I tillegg kommer de forholdene der det faktisk blir opprettet sak.

— Det har vært oppsiktsvekkende mange tilfeller der kvinner har blitt slått i natt, sier Solås.

Ved ett tilfelle har politiet selv gått til anmeldelse, da en 38 år gammel kvinne ikke selv ville anmelde samboeren for vold.

Les hele politiloggen:

23.15 Slo 47 år gammel mor

VENNESLA: En 24 år gammel mann fra Vennesla har slått ned en kvinne som har sittet barnevakt i en leilighet. Gjerningsmannen var beruset av alkohol.

24-åringen ble pågrepet av politiet og brakt i arrest, og den fornærmede, en 47 år gammel kvinne, vil anmelde forholdet. Hun skal ikke være alvorlig skadet.

Kvinne slått med gjenstand - fikk øyeskader ARENDAL: En 39 år gammel kvinne er innlagt på sykehus med betydelige skader

LES HELE SAKEN

**00.03 Bevisstløs etter sykkelvelt

ARENDAL:** Ved Rimi på Myrene har en 46 år gammel mann kantet på sykkel og slått hodet i asfalten.

Etter en stund våkner han til igjen, og blir brakt til sykehus.

**00.07 Kvistbrann "Tok litt av"

KRISTIANSAND:** En beboer i kongleveien syntes lørdagskvelden egnet seg godt til å få brent opp kvist og kvast mellom husene. "Det tok litt av" var forklaringen da brannvesenet plutselig sto på parkeringsplassen for å slukke.

Til alt hell tok ingenting annet enn kvisthaugen og buskas fyr, og brannen ble slokket. Ingen ble heller skadet.

**00.04 Kjørte idiot - slo ned 62-åring

GRIMSTAD:** En gråsort BMW i 3-serien ble observert kjørende "som en idiot" ved Anevik i Grimstad, og en 62 år gammel mann som bivånte det hele fra sin terrasse fikk til slutt nok av idiotiet. Han gikk resolutt ned til veien og snakket hardt til bilføreren, som deretter slo til 62-åringen. Forholdet vil bli anmeldt.

**00.00-00.45 Slåsskamper over en lav sko

AGDER:** Politiet registrerer et 20-talls tilfeller av slåssing, festbråk, krangler, ruteknusing og andre uhumskheter. Kapasiteten er sprengt.

00.41 Jungeltrommer KRISTIANSAND: En beboer i Kirkegata har sittet tålmodig og hørt naboen spille "jungeltrommer" over lengre tid. Til slutt ble det for mye for mannen, og han ringer politiet i håp om at de kan snakke naboen til vett. Om det er bongotrommer eller djember som er brukt, vet verken politiet eller fvn.no.

**00.43 Kastet ut av taxi

KRISTIANSAND:** Etter slåssing i en maxitaxi, som går utover sjåfør såvel som inventar, synes sjåføren det blir for drøyt. Han får hjelp av de andre i taxien til å hive ut de uønskede kamphanene.

  • To menn fra Lillesand på 26 og 28 år blir hensatt i en busslomme, sier operasjonsleder Solås.

Politiet avventer nå en anmeldelse i saken.

**00.38 Båtpromille

ARENDAL:** En 17 år gammel gutt blir stanset i båt, åpenbart påvirket av alkohol. Politiet innhenter tillatelse fra pårørende til å ta blodprøve, og han blir anmeldt for fyllekjøring med båt.

**00.59 Bråk på Beddingen

LILLESAND:** En 28 år gammel mann fra Høvåg er satt i arrest etter å ha laget bråk på Beddingen i Lillesand.

**01.05 Apekatt på teltduken

SØGNE:** En ukjent beruset person skal ha plaget beboerne på Åros camping. Personen skal ha klatret rundt på teltene og skremt barn og voksne. Politiet har ikke hatt kapasitet til å gjøre noe med episoden.

01.14 Tok kvelertak på ekskjæresten

ARENDAL: To personer har gått til fysisk angrep på hverandre utenfor Fisherman's Pub i Arendal. Begge to blir anmeldt for ikke å ha etterkommet politiets pålegg om å fjerne seg fra stedet.

En 21 år gammel mann fra Grimstad blir tatt med til arresten etter å ha tatt kvelertak på ekskjæresten. Den fornærmede er 19 år og fra Arendal.

**01.00- 02.00 Urinering i Kvinesdal

AGDER:** Taxibråk, slåssing, drikking på offentlig sted, mer slåssing og tillike noe småslåssing registreres i politiets logger, uten at det blir noen anmeldelser eller pågripelser. En person bøtelegges for å urinere på offentlig sted i Kvinesdal.

**01.44 Knekker trær i Mandal

MANDAL:** Tre ungdommer blir observert idet de driver dank på Bankesletta i Mandal. Lediggang er tydeligvis både roten og stammen til alt ondt, ungdommene bedriver nemlig knekking av trær som fritidssyssel denne natta.

  • En 17 år gammel gutt fra Holum og en 19-åring fra Mandal rekker å knekke tre trær før politiet stanser dem, sier operasjonsleder Solås. En 18 år gammel jente er med og ser på. Det skal dreie seg om plantede trær langs veien.

De to guttene erkjenner forholdet, og vil bli anmeldt for skadeverk.

**01.46 Rev ned dør på Rivalen

GRIMSTAD:** En mann har revet ned en dør på utestedet Rivalen i Juskestredet. Politiet pågriper gjerningsmannen, samt en som blander seg til de grader inn i politiets arbeid at han til slutt får bli med i politibilen. Begge to, en 32 år gammel litauer bosatt i Grimstad og en 20 år gammel mann, også han litauer, blir anmeldt og satt i arresten.

**01.48 Båtpromille

ARENDAL:** En 47 år gammel mann fra Oslo blir anmeldt for kjøring av båt i ruspåvirket tilstand.

02.00 Slo kvinne bevisstløs

NODELAND: AMK melder fra til politiet om at en 38 år gammel kvinne fra Nodeland er banket opp ved samfunnshuset på Nodeland. Gjerningsmannen er på stedet.

Hun er slått tre ganger, men vil ikke anmelde samboeren (31) for vold.

  • Det blir derfor en anmeldelse fra det offentlige, og politiet skriver rapport, forklarer operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt. 31-åringen blir kjørt via legevakten for sjekk før han settes på glattcelle.

**02.00 - 03.00 Slåssing og bråk

AGDER:** Det brygger opp til slåsskamp utenfor McDonalds, knuffing i Farsund og husbråk, fyll og annet bråk. 10-15 personer havner i gjengbråk på puben i Mandal. Politiet makter ikke å oppsøke alle åsteder.

**02.32 Slått ned i Skippergata

KRISTIANSAND:** En 18 år gammel mann fra Nærbø på Jæren havner i klammer i med en 19-åring fra Kristiansand i nærheten av Leopold. I Skippergata slår 19-åringen jærbuen ned, og politiet blir tilkalt av vitner. Den skadede blir kjørt til legevakt, diverse personer blir bortvist og gjerningsmannen pågrepet.

03.24 Slo kvinne i låst leilighet

KRISTIANSAND: En 19 år gammel kvinne fra Vennesla sender nødmeldinger til venner og kjente via sms, etter at hun skal ha blitt slått av en 27 år gammel mann fra Kristiansand.

  • Vi får til og med en telefon fra Finnmark om dette, forteller Solås.

27-åringen skal ha holdt henne innelåst mens han har vært på jobb, og nå er han siktet for frihetsberøvelse og for å ha banket opp jenta. En politipatrulje pågriper mannen og setter ham i arrest, og 19-åringen blir tatt hånd om av politiet.

**03.35 Båtpromille

ARENDAL:** En 33 år gammel arendalitt blir stanset for promillekjøring i indre havn. Han har litt over 1 i promille og blir anmeldt for forholdet.

**03.00-04.00

AGDER:** Fyllekjøring på Hovden, drikking på offentlig sted i Grimstad, bråk, fyll og krangler. Politiet rekker ikke å håndtere alle henvendelsene.

01.55 Banket i potetkøen MANDAL: En fyr blir angrepet av tre personer utenfor potetbua på torvet.

Mannen kontakter politiet og peker ut tre gjerninsgpersoner. Det viser seg at den fornærmede, en 43 år gammel mann fra Mandal, skal ha sneket i køen.

- Dette ble ikke tolerert, og da han ikke ville flytte seg, tok de tre karene fysisk tak i ham og flyttet ham bak i køen, sier operasjonsleder Frank Solås.

Det oppsto deretter tumulter, 43-åringen ramlet i bakken og ble sparket. Han fikk også revet i stykker skjorta.

  • Han klaget på smerter i hoftene, og det er uvisst hvorvidt han vil anmelde forholdet, sier Solås.

En 21 år gammel mann har status som mistenkt i saken.

Forholdet fant sted klokken 0155 - men ble ikke loggført før i morgentimene, og illustrerer hvor travel natten har vært for politidistriktet.

**06.29 Innbruddsforsøk på sveiseverksted

MANDAL:** Ved Heddeland Sveis i Marnardal er to vinduer blitt knust og en dør forsøkt brutt opp. Vitner har observert registreringsnummeret til en bil som har kjørt fra stedet med uforrettet sak. Klokken 08.45 er det klart at tyvene ikke har klart å ta seg inn i verkstedet.

**07.38 Tyveri på Hovden

SETESDAL:** I løpet av natten har tyver brutt seg inn gjennom en verandadør på Hovden fjellstue, og har klart å få med seg alle sedlene fra kassapparatet i resepsjonen. Tyveriet har skjedd en gang mellom klokken 00.00 og 07.00. **09.30 Tyveri fra bil

KRISTIANSAND:** Bak blokka på Grim torv er det gjort innbrudd i en bil. En 18-åring fra Kristiansand er pågrepet og siktet for innbruddet, da politiet fant tyvegods i bilen hans.

**12.18 Stjålet påhengsmotor

ARENDAL:** Fra et båtsenter på His er det stjålet en Suzuki 200hk påhengsmotor. Tyvene har kappet alle ledninger og tatt motoren med seg i løpet av helgen.

**12.56 Laget bulk i bil

GRIMSTAD:** I Kirkegata i Grimstad er det utøvet skadeverk mot en parkert Peugeot. Panseret er trykket kraftig ned.

  • Det vurderes en anmeldelse av forholdet, sier operasjonsleder Frank Solås.

**KRISTIANSAND: Skadeverk

15.14** fikk politiet melding om skadeverk på en bil som var parkert ved Rema 1000 i Voiebyen. Begge speilene på bilen var blitt knust og førerdøren var blitt bulket. Forholdet er blitt anmeldt.

**KRISTIANSAND: Stjålet båt

15.10** fikk politiet melding fra en mann som observerte en stjålet båt og en mann som kunne knyttes til tyveriet av båten. Før politipatruljen kom til stedet ble mannen hentet av en bil og politiet fikk derfor ikke fatt i ham. Båten var meldt stjålet og eier er informert om at den er funnet igjen.

**KRISTIANSAND: Stjal varer

17.52** fikk politiet melding om at en mann hadde stjålet noen varer fra 7-Eleven i Markensgate. Mannen skal også ha oppført seg truende overfor betjening og kunder i butikken. Han løp fra stedet før politiet fikk tak i ham og forholdet vil bli anmeldt.

Fvn.no oppdaterer loggen