AGDER: — Ja, vi har vært ute på fem, seks oppdrag fra sent på ettermiddagen til nå ved 19.30-tiden, sier Petter Bringsverd i Viking Grimstad mens han er på vei til en utforkjøring i Bie-krysset i Grimstad.

Bilen som kjørte ut av veien på E 18 i Bie-krysset måtte ifølge politiet bremse for en annen bil og kjørte dermed inn i autovernet.

— Ingen personer kom til skade. Bilfører ordner selv med bilberging, opplyser operasjonsleder i politiet Øystein Vellesen.

Så langt har det ikke vært alvorlige ulykker, men det meldes om glatte veier både på E 18 mellom Kristiansand og Arendal og på sideveien.

Vanskelige kjøreforhold

P4s trafikkvarsel i samarbeid med Viking redningstjeneste sendte søndag kl 20 ut denne meldingen:

Kristiansand - Arendal: Det meldes om vanskelige kjøreforhold og speilblanke veier på Sørlandet.

— De utforkjøringene vi har hatt har skjedd på mindre veier, så jeg kan si lite om forholdene på E 18, sier Vikings mann i Grimstad. Og så langt har det bare vært snakk om materielle skader.

Når det gjelder forholdene på E 18, rapporterer Veimeldingssentralen om at de har fått meldinger om at trafikken periodevis går sakte, og at det er glatte partier. Ved 19-tiden ble det sendt ut folk for å besiktige E 18, opplyser vakthavende på Veimeldingssentralen.

Utforkjøring i Froland

Det brøytes på en del veier i distriktet, og så langt ser det ut til at det er kommet mest snø fra Mandal og vestover. Nå i kveld snør det forholdsvis tett i deler av Aust-Agder, mens det meldes om stort sett oppholdsvær med enkelte snøbyger i Kristiansands-distriktet.

Klokken 19.22 fikk politiet melding om en utforkjøring ved Kverve i Froland. En bil skal ha kjørt over en murkant før den til slutt havnet ute på et jorde.

— To personer ble lettere skadet. Det er snakk om mulig benbrudd og armbrudd, forteller operasjonsleder.

Bil av veien i Flekkefjord

Klokken 18.27 fikk politiet melding om et trafikkuhell på rv. 9 i Evje. Her var det bare snakk om materielle skader, og det var ikke behov for politi på stedet.

19.00 fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt ut av veien mellom Eie og Flikka.

Fire trailere fikk søndag kveld problemer på glatta i Iveland. Foto: Fvn-tipser

— Et eldre ektepar har krøpet uskadd ut av bilen. De blir tatt hånd om av sine barn, og heller ikke her var det noe behov for politiet på stedet, opplyser Vellesen.

Uten kjettinger

Også trailere har fått problemer på de glatte veiene. En leser har tatt bilde av fire trailere som slet med å komme opp bakken ved Kirkedalen i Iveland. Ifølge tipser skal det ha kommet mye snø på stedet, og ingen av trailerene skal ifølge henne hatt kjetting på.

— De ble stående og sperre veien for andre bilister. Det er galskap på disse småveiene, skriver hun i en e-post.