KRISTIANSAND: Mens Color Line-ledelsen var i møte, satt Natascha, Tatiana og Michlas Jespersen i trappa i avgangshallen på ferjeterminalen.

De kom til Norge på torsdag for å besøke faren, som er innlagt på sykehuset i Egersund. Hjemreisen ble alt annet enn uproblematisk.

— Alt av busser og tog fra Stavanger ble forsinket, forteller 23-årige Natascha Jespersen.

Det gjorde også en lokalferje på Vestlandet. Søskenflokken rakk likevel å komme til Kristiansand i tide til 16.30-avgangen mot Hirtshals - men den ble innstilt på grunn av været.

På ferjeterminalen var det lite hjelp å få.

— Vi trodde vi måtte sove på gata, sier Jespersen.

Søsknene fant seg etter hvert et hotell i byen, og betalte overnattingen fra egen lomme.

Ny avlysning

Etter hvert ble det klart at det ikke ble Superspeed-avgang på søndag heller. Tekniske problemer fra bølgeslaget mot broa gjorde at Color Line måtte la Superspeed ligge til havn gjennom dagen.

— Og nå sitter vi her.

- Hva gjør dere nå?

23-åringen trekker på skuldrene.

— Color Line har telefonnummerne våre. De kunne ringt eller sendt melding. Vi har ikke fått vite noe. Jeg håper de hjelper oss med hotell denne gangen, sier Natascha Jespersen.

Fvn.no spurte linjesjef Odd Grønberg om tilbudet som venter de tre strandede ferjepassasjerene.

— Hotellet skal vi betale. Begge netter. De får også en matvoucher, forteller han.

Ventet på båten

GALGENHUMOR: Maj Britt Baand, Anne Mette Schneider og Kurt Schneider fikk ikke ferje på søndag. Og lo litt av det.

På ferjeterminalen søndag ettermiddag var det særlig polakker og dansker som ventet — forgjeves, skulle det vise seg - på hjemturen.- Vi får ta det som det er. Men informasjonen vi har fått er vi ikke tilfreds med, sa Anne Mette Schneider, også hun fra Danmark.

Selv om hun og reisefellene holdt humøret oppe, mangler det ikke på et par saftige, danske gloser i praten med fvn.no.

— Nå vil vi ha hotell, og en god middag også. Jeg skulle helst ha kommet hjem for lenge siden, sier Maj Britt Baand.

1500 på vent

Ifølge linjesjef Odd Grønberg var antallet som ventet på ferje i Kristiansand ganske begrenset - trolig "noen hundre". Da var tallet et ganske annet den andre veien.

Rundt 1560 passasjerer ventet på overfarten Hirtshals-Kristiansand på søndag. Noen booket trolig om til Superspeed 2 i retning Larvik, eller kom seg hjem på andre båter. For de øvrige ble det satt opp en ekstraavgang med Superspeed 2. Den går fra Hirtshals i retning Kristiansand klokken 8 mandag morgen.