LILLESAND: 21-åringen har vært på frifot siden han rømte fra politihuset i Kristiansand 31. oktober. Han skapte en stor væpnet aksjon på Tveit en uke senere der store politimannskaper, inkludert beredskapstroppen, jaktet på mannen. Han klarte da å komme seg unna.

Politiet hadde også en aksjon hos 21-åringens onkel på Jessheim for et par uker siden.

Natt til fredag hadde politiet sin tredje aksjon i jakten på mannen, denne gangen i Lillesand. Politiet gikk inn i et hus som har tilknytning til den ettersøktes familie.

— Vi hadde en aksjon i Lillesand i natt der vi kikket etter denne 21-åringen. Aksjonen varte noen timer, men var resultatløs, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Etter det fvn.no kjenner til, var åsaken til aksjonen at politiet ønsker å sjekke om familien har kjennskap til hvor mannen befinner seg.

Austenaa bekrefter at politiet var bevæpnet i aksjonen.

21-åringen som politiet lette etter, rømte fra politihuset i Kristiansand én dag før han skulle fremstilles for varetektsfengsling, siktet for vold og trusler.Den etterlyste mannen har en fortid med voldskriminalitet og bruk av skytevåpen. I januar ble 21-åringen dømt i Kristiansand tingrett til fengsel i ti måneder, blant annet for å ha vært i besittelse av en pistol og for å ha truet en taxisjåfør med en revolver.