VENNESLA: — Vi er nødt til å ha bedre oversikt over hva som er prisnivået i sentrum, sa ordfører Torhild Bransdal, men det var Eivind Drivenes (Sp) og Line Vennesland (Frp) som lanserte behovet for ny takst.

Taksten for tomta på 690 kvadratmeter er en drøy million kroner. Folk i eiendomsbransjen mener den er verd minst fem millioner, kanskje syv. Lindhus AS har ønsket å gi bud på

tomten, men kommunen nekter budrunde.

Omkamp om naboene

Høyres Bernt Slettedal var ikke så opptatt av pris.

— For meg er ikke de kommunale kronene viktigst, men naboene, altså Husmorlaget og familien Heiseldal. Kommunen krevde i sin tid at kjøper av vår tomt skulle forplikte seg til å

inngå avtale med naboene om helhetlig utvikling av området. Nå går vi bort fra det, og naboene kan bli helt sperret inne, sa Slettedal.

Han foreslo at Agderbygg skal få kjøpe tomta i sentrum, men forplikte seg til å inngå avtale med naboene, slik planen en gang var.

— Vi kan gi en frist på dette. Vil ikke Agderbygg, selger vi den til andre. Deretter tar vi et rettslig oppgjør med Agderbygg om erstatningen vi har lovet for tomten vi i sin tid overtok for Agderbygg. Det er ryddigst, sa Slettedal.

Reagerte kraftig

Da KrFs Bjørn Haugland muntlig støttet dette, reagerte ordfører Torhild Bransdal (KrF) kraftig.

— Nå må vi ha respekt for fattede vedtak. Den runden er gått. I dag skal vi ta stilling til pris, ikke ha omkamp om noe som allerede er besluttet. Mye kan sies og menes om mye i denne saken. Men den har versert lenge nok, nå må legge den bak oss. Vi må ha en bedre prisvurdering, og så selge, sa hun.

Varaordfører, Berit Kittelsen (Ap) var enig. Hun er også i tvil om en million er en så lav pris som mange hevder.

— Det synses mye. Vi må forholde oss til skriftlige takster, ikke rykter. Men jeg er enig i behov for en bedre analyse av prisnivået i sentrum, sa hun, mens KrFs gruppeleder, Daniel Bakken, tror nye takster bare vil forvirre.

— Kan vi ikke kreve fem millioner, da? Så er det opp til Agderbygg om de vil ha indrefileten, sa han.

Gir seg ikke

Enden på visa ble utsettelse og ny takst.

— Vi gir oss ikke, selv om ordføreren mener vi skal det. I neste runde vil vi igjen forsøke å tale naboenes sak. Måten de er behandlet på er verst i denne saken, sa Bernt Slettedal etter møtet.