KRISTIANSAND: Kristiansand kommune har på sin hjemmeside lagt ut en pressemelding der de redegjør for saken. Saksøker, Geomatikk ikt AS og kommunen er uenige om hvordan deler av kontrakten skal forstås. Det eksakte kravet fra Geomatikk skal være på 7 506 102 kroner.

Kravet fra Geomatikk er delt opp i en rekke enkeltkrav knyttet til arbeidet med omtakseringen av alle eiendommene i Kristiansand kommune. Det største enkeltkravet kommer som en følge av at klagefristen for boligeierne ble utvidet fra tre til seks uker. Geomatikk mener dette førte til flere klager og krever 3,5 millioner kroner ekstra for merarbeid dette førte til.

I tillegg krever man ytterligere 1,6 millioner kroner i forbindelse med saksbehandlingen av klagene. Kristiansand kommune og Geomatikk er heller ikke enige om databasene, og Geomatikk hevder de måtte gjøre en rekke tilpasninger, firmaet klager også på at kommunens IT-system ikke har vært tilgjengelig.

– Vi er uenige om hvordan kontrakten skal forstås. Vårt syn på søksmålet vil komme fram i tilsvaret, som vi arbeider med nå. Det skal vi levere innen fristen 5. september. Men vi kan allerede nå si at kravet fra saksøker blir avvist, sier advokat Carl Henning Leknesund ved kommuneadvokatens kontor til kommunens egen hjemmeside.