VEST-AGDER: – Vi tok inn alle biler som kom fra Agder-fylkene, Østlandet og Telemark, forteller Åse Uleberg i Statens vegvesen. Utrykningspolitiet (UP), Statens vegvesen og kampanjen ”Si ifra!” sto bak russebilkontrollen langs E 39. ## Til Kongeparken

Russebiler fra hele landet satte kursen mot Kongeparken fredag, for å delta på Landstreffet 2011. Russebiler med oblater, som betyr at bilene tidligere har gjennomgått tekniske kontroller, ble vinket videre, etter at UP hadde gjennomført promillekontroll.

– 10-15 biler uten oblater ble tatt inn for en større teknisk kontroll. Kun en bil, fra Kristiansand, ble avskiltet, en privatbil full av russ. Bilen hadde ikke bremser foran, sier Uleberg.

Skryter av russen

I midten av april gjennomførte Statens vegvesen teknisk kontroll av 50 russebiler, noe som er ny rekord.

– Det er ti flere kontrollerte biler enn året før. Vi har aldri hatt så mange biler inne til kontroll før, forteller Uleberg, som skryter av årets russ.

– De opptrer høflig og forståelsesfullt, sier hun.

Oppfordrer til forsiktighet på hjemturen

Uleberg oppfordrer russen til å ha sikkerhet i fokus når arrangementet i Kongeparken er over søndag, og russen vender hjem.

– Det er viktig at den som skal være sjåfør på turen hjem søndag slutter å drikke tidlig på lørdag. Det er viktig med søvn, og at vedkommende får i seg mat og drikke, understreker hun.