KRISTIANSAND: – For nesten nøyaktig et år siden spilte vi også sammen med Salvador. Det var i skateparken i Nybyen så dette begynner å bli en tradisjon, sier Edvard Valberg, vokalist i Honningbarna.

Kveldens konsert er i anledning skateparken sin to års dag og skjer i samarbeid med Activist, Amnesty International sitt eget kles og skateboardmerke. De er i Kristiansand denne dagen for å holde foredrag på skoler i distriktet. Edvard Valberg ser fram til konserten selv om lydforholdene blir forferdelige i skatehallen.

– Jeg er glad det ikke er vi som skal stille lyden for det kommer til å bli en utfordring, men det skal bli et gøy lokale å opptre i. Også er det kult at det er undergrunnskultur, sier vokalisten i det kritikerroste bandet.

Kult samarbeid

I anledning konserten har Salvador Sanchez remixet låten deres «Protokoll» fra debutalbumet «La alarmane gå». Edvard skryter av resultatet.

– Det låter sinnssykt fett. Å gjøre et sånn samarbeid er veldig kult når vi er Kristiansand-folk hele gjengen.

Salvador Sanchez håper folk vil få muligheten til å høre den ferske remiksen under kveldens konsert. Selv vil han framføre låter fra soloalbumet «Happydaze» som kom ut før jul og kanskje en ny låt hvis han rekker. Å opptre i regi av Activist synes han er veldig fint.

– Jeg er ikke så glad i å opptre under en politisk banner, men jeg kan stå inne for det de holder på med, sier Salvador.

Activist sin ferske kampanje heter «Stopp bulldoserne i Nairobi» og retter fokus mot myndighetens tvangsflytting av folk i slummen. Leder for Activist i Norge, Øyvind Hammer, er glad for å ha både Honningbarna og Salvador Sanchez med på laget.

Politisk engasjerte

– Salvador er den flinkeste artisten innenfor hip hop i Norge og er en gjennomtenkt og voksen fyr, hvilket ikke alle i hip hop-bransjen er. Honningbarna er etter vår mening det mest spennende bandet i Norge. De er veldig ærlige og politisk engasjerte samtidig som tekstene deres passer rett inn i det vi også vil si, sier Hammer.

I tillegg til konserter, blir det også skatekonkurranser og loddtrening. Målgruppen er i utgangspunktet barn og ungdom i alderen 10 til 20 år, men Hammer håper også andre tar turen for å høre hva byens artister holder på med. Det blir også vist bilder fra turen Activist gjorde til slummen i Nairobi.

Edvard Valberg er glad for å stille på et arrangement i regi av Activist.

– Vi liker kampanjen deres i for tvangsflytting av folk i gettoen og synes denne konserten har et veldig godt formål.