KRISTIANSAND: Mannen ble i fjor dømt til ett år og to måneders ubetinget fengsel for overgrep mot en 19 år gammel funksjonshemmede elev på skolen han var assistent. Etter den dommen fortalte en annen elev ved samme skole og samme avdeling, om tilsvarende seksuelle overgrep.

Eleven er både fysisk og psykisk utviklingshemmet.

Den domfelte mannen nekter for overgrepene, og sa i retten i forrige uke at jenta som påsto at han hadde begått overgrep lyver.

Forholdet mellom den andre jenta og tiltalte ble nært, og fornærmede ble forelsket i tiltalte.

I dommen fra tingretten heter det når de to sakene sammenlignes at «en viktig forskjell er imidlertid at den seksuelle omgangen tiltalte nå dømmes for, har et mye større omfang.

Mens lagmannsrettens dom gjelder tre tilfeller av seksuell omgang, dømmes han i denne saken for seksuell omgang begått ved en rekke anledninger i løpet av tilnærmet et helt skoleår. Tiltalte har ved dette vist et fast forbrytersk forsett.

Retten finner at det gjør forholdet ekstra graverende at fornærmede var forelsket i tiltalte. Hun ble dermed enda mer sårbar enn det hun allerede var med sin store og omfattende funksjonssvikt.

Fornærmede var i realiteten i en forsvarsløs situasjon. Det er skjerpende at de seksuelle overgrepene fant sted på skolen,— et sted hvor fornærmede har krav på å føle seg trygg og ivaretatt», skriver domstolen.

Tingretten har fradømt mannen til å ha stillinger innen pleie og omsorgsvirksomhet. Det er et strengere rettighetstap enn det han tidligere er dømt til.