LINDESNES: Snøfall ga tirsdag kveld nok en gang problemer med tunge kjøretøy på E 39. Trailere på vei østover fra Lenefjorden ble stående fast i bakken, og sperret E 39 en periode.

— Veien var veldig glatt. Seks trailere måtte dras opp ved Lenefjorden. Det startet med at én fikk problemer, og dermed kom ikke nestemann forbi. Også i Steinslandbakken tettet det seg til, da et par trailere ble stående på tvers, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Kjettingkontroll

Kaoset startet i 19-tiden. Klokken 21.15 fikk operasjonslederen melding om at trafikken gikk greit igjen.

— Begge retninger på E 39 ved Lenefjorden var stengt en periode. Vi har i hele kveld hatt folk i området. Det samme har Statens vegvesen. Risa var tidlig ute og fikk saltet kraftig, sier Lauvnes.

Sjekk snøværet på våre nettkamera

I begge retninger er trailerne blitt kontrollert. De har ikke fått kjørt videre uten kjettinger.

Ifølge politiet var det både utenlandske og norske sjåfører som fikk problemer i snøværet.

— Trafikken skal gå greit der borte nå. Det er ikke noe som henger igjen, opplyser vaktoperatør Tone Kleiv ved Statens vegvesen sin veitrafikksentral til fvn.no klokken 23.30. ## Snør fortsatt

Men ifølge henne snør det en del i området sent tirsdag kveld.

— Jeg ser på kameraene at det snør ganske mye der, men det jo mindre trafikk enn det var litt tidligere i kveld, så det er ingen store problemer i området nå, sier hun.

— Hva med i morgen da?

— Jeg håper jo at de er ute nå og får ryddet opp i snøen til i morgen tidlig, sier Kleiv.

Også på riksvei 44 ved Fjellsæ i Flekkefjord førte snøværet til trøbbel.

— To trailere ble stående fast. Vi fikk melding klokken 19.41. Klokken 21 var den ene fjernet, mens den andre stod fast med kjettinger på. Trafikken går forbi, så den får bare stå, sier operasjonsleder Lauvnes.