KRISTIANSAND: Mandag skal mannen møte i Kristiansand tingrett tiltalt for å ha mishandlet kone og fire familiemedlemmer gjennom flere år. Da politiet pågrep mannen etter voldsutøvelsen mot sin datter sist søndag, endte det med fremstilling i retten onsdag.

Inntil straffesaken starter mandag, skal han sitte i varetekt.

— Jeg kan bekrefte at det er politivitner som har sett at den siktede slo sin datter, sier politiadvokat Morten Formoe til Fædrelandsvennen.

Da 45-åringen ble fremstilt for tingrettsdommer Marit Thorvaldsen onsdag ettermiddag, avfeide han alle anklagene mot ham, både de siste påståtte voldsutøvelsene mot datteren, og tiltalen som omfatter årelang mishandling av familien.

Den 45 år gamle mannen, av kurdisk opprinnelse, var kontant og aggressiv i retten onsdag.

— Jeg skal bruke hovedforhandlingen, som starter mandag, til å avsløre alle løgnene mot meg, sa den siktede.

Han nekter straffskyld både etter tiltalen om mishandling av familien, og for å ha slått og tatt kvelertak på datteren, og brutt besøksforbudet som er etablert mot datteren.

Siktelsen som ble presentert for mannen i retten onsdag viser at politiet mener at han i slutten av september også skal ha truet barnevernsansatte og kalt dem for horer. Han skal også ha tatt kvelertak på datteren, og senere slått henne sist helg.

I retten var mannen svært opptatt og engasjert i forhold til anklagene mot ham. Han anklaget barnevernet, politiet og datteren for å ha organisert en sammensvergelse mot ham.

Straffesaken mot 45-åringen har vært berammet tidligere, men ble da utsatt fordi dokumentene i saken ikke var oversatt til kurdisk. Høyesterett ga mannens forsvarer, advokat Monica Haugedal, medhold i at hans klient hadde krav på oversettelse. Dette er nå gjort, og det er avsatt åtte dager til straffesaken mot mannen.

Det er knyttet spenning til om de fornærmede familiemedlemmene vil stå fast ved sine politiforklaringer, som er grunnlaget for tiltalen mot mannen for omfattende og grov mishandling av kone og fire barn.