KRISTIANSAND: Politiet mener at de tre har stått bak en rekke tyverier av bankkort i en periode på et par måneder.Den siktede kvinnen ble fremstilt for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag, og den tredje siktede skal møte i retten onsdag.

En 33 år gammel rumenere nektet straffskyld da han ble fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett tirsdag formiddag. Den siktede mannen har ikke lovlig opphold i landet. Han oppga å bo fast i Oslo, men hadde nå tilhold på en campingplass i Mandal.

Ifølge siktelsen skal mannen natt til søndag ha stjålet et bankkort fra bukselomma til en mann på Harveys restaurant. Senere skal han ha forsøkt å ta ut penger med bankkort, men lyktes ikke fordi han benyttet en feil pinkode.

Nektet

I retten tirsdag benektet den siktede forholdet.

Påtalemyndigheten har bedt om at mannen blir varetektsfengslet i fire uker og at han skal sitte isolert de to første ukene. Dette motsatte mannen seg, fordi han må ta vare på sin kone og familiens tre barn. Den siktede aksepterte meldeplikt.

Rettens avgjørelse kommer tirsdag ettermiddag.

Den 21 år gamle kvinnen som er siktet for å ha lommetyveri av fem bankkort fra gjester på Harveys, har gitt en delvis erkjennelse, men mener hun ble presset til tyveriene. De fem som ble frastjålet kortene sine har fått tappet sine kontoer for mellom 15.000 og 16.000 kroner.

Isolasjon

Påtalemyndigheten ba om at også kvinnen blir ilagt besøkskontroll og isolasjon i varetektsperioden på fire uker. Islolasjonen kan bare gis for to uker om ganger.

Det er ventet avgjørelse fra retten i løpet av sent tirsdag ettermiddag i forhold til kravene om varetektsfengsling.