AGDER: Like etter midnatt kom snøværet inn ved Mandal og fortsatte utover natta østover. Tett snøvær gjorde at alle tilgjengelige brøytemannskaper ble kalt ut ved 4-tiden i Kristiansand.

— Det er tung og blaut snø som faller, men jeg tror ikke det ser så galt ut nå, opplyser oppsynsmann Kristian Kristensen i Kristiansand kommune, til Fædrelandsvennen.

Mange ryddemannskaper ute

Nesten 100 mannskaper, fordelt på kommunale mannskaper og innleide mannskaper, har i løpet av natten ryddet kommunale veier. I tillegg har NCC og andre entreprenører ryddet veier i landsdelen. Med fortsatt snøfall kan det likevel ta tid før alle veiene er perfekt ryddet.

Se bilder fra søndagen her!

Ved 7-tiden var det flere steder glatte veier.

— Det er forferdelig glatt på veiene med denne snøen, sier oppsynsmann Kristensen.

Dette vogntoget hadde problemer med å komme seg bort fra E 18. Det måtte til slutt berges av tauebil. Foto: Kristin Ellefsen

Vogntog står fastOperasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt opplyste ved 5.20-tiden til Fædrelandsvennen at politiet ikke har fått melding om trafikale problemer som følge av uværet gjennom natta.

Heller ikke Veitrafikksentralen hos Statens vegvesen kan melde om større problemer.

Like før klokken 07.00 søndag morgen ble det meldt om et rumensk vogntog med problemer på E 18 ved avkjøringsrampen til Kjerlingland i Lillesand kommune. Trafikken gikk greit forbi stedet. Flere Fædrelandsvennen-lesere har tipset om fastkjørte biler i Tveit, og vanskelig fremkommelighet på Slettheia og Tinnheia.

LES OGSÅ: Nattas politilogg

Kollektivtrafikk som normalt

Statens vegvesen opplyser søndag morgen at det er snødekke på så å si alle veier i landsdelen, bortsett fra E 18 mellom Dørdal og Østerholtheia hvor det stort sett er bart. Ved 5.45-tiden i dag var det åtte minusgrader, laber bris og snø på riksvei 9-strekningen mellom Hovden og Haukeli.

  • Color Line: Ingen forsinkelser.

  • Flytrafikk: Ingen innstilte avganger. KL1206 fra Kjevik til Amsterdam med rutetid 06.10 var 26 minutter forsinket.

  • Togtrafikken: Bortsett fra problemer på signalanlegget mellom Asker og Lier, så er det ikke meldt om forsinkelser hos NSB.