LINDESNES: Den 50 meter lange båten lå i arbeid på et fiskefelt sør for Lindesnes da ulykken skjedde.

– Båten ankommer Egersund i løpet av onsdag kveld. Politiet i Rogaland vil bistå med tekniske og taktiske undersøkelser om bord. Det kommunale kriseteamet i Egersund er varslet og vil bistå mannskapet, forteller operasjonsleder John Kåre Flo i Sunnmøre politidistrikt.

Like før klokken 20 går Artus med 12,2 knops fart mot Egersund, en drøy times ferd unna.

— Der vil mannskapet bli tatt imot av det kommunale kriseteamet i Egersund og av sjømannsprestetjenesten, som reiser fra Stavanger til Egersund for å ta seg av mannskapet på en best mulig måte etter den tragiske ulykken, sier daglig leder Magne Sævik ved Brattholm Invest AS, som eier fiskebåten, til Sunnmørsposten.

Uklare omstendigheter

— Jeg kan ikke si noe om omstendighetene. Vi vil starte undersøkelsene når båten kommer til land i kveld, sier operasjonsleder Geir Gjesdal i Rogaland politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Båteier Magne Sævik opplyser til Sunnmørsposten av rederiet mener at det er snakk om en klemskade, men at dette ikke er bekreftet.

De ble varslet om ulykken rundt klokken 16 onsdag. Gjesdal vet ikke nøyaktig hvor båten var da ulykken skjedde.

Hovedredningssentralen på Sola opplyser at de ikke har vært involvert i hendelsen.

Skal undersøkes av politiet

– Vi har ingen opplysninger om selve hendelsen før båten er kommet til land og blitt undersøkt av politiet, sier Flo til NTB.

Ulykken skjedde ifølge rederiet ved 13-tiden. Politiet ble varslet om ulykken en drøy time senere.

Ifølge båtens AIS-data fra Marine Traffic forlot den Egersund klokken 23.08 i går kveld. Den satte da kurs mot Skagerrak, utenfor Lindesnes. Båtens posisjon da ulykken er ikke kjent, men ved 15-tiden lå båten mellom Lindesnes og Farsund.