VENNESLA: — Jeg la ned en del arbeid i noen spennende planer som jeg tror ville skapt mye liv og besøk. Jeg hadde positive samtaler med kommunen, men til slutt ville de ikke bruke penger på en ombygging. Da går det ikke for meg, sier Eriksen.

Eriksen driver Gobiten kiosk og gatekjøkken og er stor på mat i Vennesla. Men han sier han kan ikke forsvare å starte opp i kulturhuset hvis ikke kafeen bygges om til å bli et mer intimt og koselig sted.

Etter at Digg AS begjærte seg konkurs tidlig i høst, har kommunens nye storstue til 83 millioner kroner stått uten kafétilbud. Kommunens eget kjøkken skulle inn å drive i en overgangsperiode, men også det har skåret seg.

Internasjonal kafé

Nå gjenstår én potensiell driver. Det er A3 Ressurs. Rehabiliterings og Asvo-bedriften ønsker sammen med Kjetil Viland å se på mulighetene for en internasjonal kafé i kulturhuset, delvis drevet av innvandrere og med et bredt utvalg av internasjonal mat på menyen. A3 Ressurs spesialområde er å gi arbeidstrening til mennesker utenfor det ordinære arbeidslivet og istandsette dem til vanlig arbeid.

Møte denne uka

— Vi skal ha et møte med kommunen onsdag eller torsdag. Da vet vi mer om rammebetingelsene, og da kan vi ta stilling til om vi ønsker å satse på en avtale. Vårt eventuelle prosjekt handler om at mange gode krefter forenes til noe positivt og nytt, sier daglig leder i A3 Ressurs, Reidar Johan Hanssen.

Næringssjef i Vennesla, Torgeir Haugaa, synes ikke det går trått med saken. Han sier det ventelig vil gå noe tid å få nye drivere på plass i kulturhusets kafé, og han mener det ikke er gått veldig lang tid ennå.