Beograd: Distansen kjøres over én lang runde og fire korte. Nordmannen fikk en tung start, men hentet seg sterkt inn og havnet bare litt over tre tideler bak vinneren, hviterusseren Aleg Jurenja.

– Han kjørte alene de første 1000 meterne, og han passerte vel da som nummer seks-sju. Etter de første 1000 var han ganske så utmattet. Men så kom han på en dobbeltbølge og kjørte seg alene opp i tet, sa landslagssjef Tom Selvik til NTB.

Ung

– Dette er en ganske ung øvelse, og Norge har ikke tatt medalje i den før, sa Selvik om øvelsen som også har VM-status, men som ikke kjøres i OL.

Dansken Rene Holten Paulsen hang også med en stund, men han måtte slippe og havnet nesten 20 sekunder bak tetduoen i mål.

– Eirik prøvde seg to ganger på tampen, men maktet ikke å ta det. Han kom noen små tideler bak vinneren i mål, sa Selvik.

I kvinneklassen over 5000 meter ble det 12.-plass til Lisa Sheriff.

8.-plass

Daniel Salbu og Jo Sondre Solhaug endte tidligere søndag på åttendeplass i finalen på K2 500 meter i EM i padling søndag.

Den norske båten, som kom på sjetteplass på den doble distansen lørdag, klarte ikke å hevde seg i toppen i finalen. De var 3,4 sekunder bak gullvinnerne Vadzim Makhnev og Raman Pjatrusjenka fra Hviterussland.

Sølvet gikk til Slovakia, mens Portugal tok bronsen. Norge var tre sekunder fra bronsemedaljen.

– Vi hadde egentlig ingen store forhåpninger. Bare det at de klarte å komme til finalen var stor nok bragd. De fikk ut det de var gode for lørdag, sa landslagssjef Selvik.

Salbu og Solhaug var på plassen bak tyske Martin Hollstein/Andreas Ihle, som tok gull og satte verdensrekord på K2 1000 meter lørdag.