LYNGDAL: Johansen anslår at han har brukt mellom 60.000 og 70.000 kroner på vedlikehold av det han omtaler som kommunal vei frem til hans gårdsbruk i Austad i Lyngdal.

Fvn.no skrev tidligere mandag om ekteparet Stein og Else Marie Tronstad i Lyngdal, som i Farsunds Avis fortviler over det de mener er dårlig vedlikehold av den kommunale veien frem til deres hytte.

Foto: Erik Johansen.

Kommunens måte å ta vare på veien i Austad er også under enhver kritikk, mener Johnsen.— Jeg har kjøpt traktor for å kunne vedlikeholde veien. Siden 1993 har jeg årlig fylt på med grus for å holde den kommunale veien i brukbar stand, sier Johnsen.

Nå begynner gårdeieren å slite med helsa, og føler seg ikke i stand til å vedlikeholde veien lenger. Både han og andre opplever veien som ubehagelig å kjøre på, og Johansen kjenner seg godt igjen i uttalelser fra ekteparet Tronstad.

— Også jeg opplever at folk er skeptiske til å komme på besøk på grunn av veiens beskaffenhet, sier Johnsen.

Enhetsleder for tekniske tjenester i Lyngdal kommune, Arne Kristensen, sier til fvn.no at man senest i fjor brukte 800.000 kroner fra regjeringens tiltakspakke på oppgradering av veier i kommunen. Han innrømmer likevel at ingenting av denne potten gikk til hytteveier.

— Vi må snu på kronene, og politikerne har sagt at man ønsker å prioritere veier hvor det er fast bosetning, sier Kristensen.

- Hva tenker du om at folk må vedlikeholde kommunale veier selv?

— Jeg synes personlig det er helt i orden at hyttefolket bidrar noe til vedlikehold av veiene. Da får man gjort mye med små midler, mener Kristensen.