LILLESAND: Onsdag kveld kl.22.59 brøt en person seg inn på Joker Lofthus i Lillesand. Da den 39 år gamle naboen kom på stedet var innbruddstyven fortsatt inne i butikken.

— Jeg satt og spiste litt mat da jeg hørte vinduet i butikken knuste og alarmen som gikk. Da jeg så ut vinduet så jeg ingenting. Jeg snakket med hun som driver butikken, ettersom hun er naboen min, før jeg gikk bort til butikkdøren og så inn, forklarer 39-åringen, som ønsker å være anonym.

Lillesandsmannen så først ikke innbruddstyven inne i butikken, men etter hvert hørte han og så innbruddstyven mens han forsynte seg med tobakksvarer. Da han var på vei ut døren var 39-åringen raskt frempå.

Blod

— Jeg sa til han at han måtte legge fra seg ryggsekken med tobakksvarene og vente til politiet kom, men ettersom han ikke ville slippe byttet sitt måtte jeg legge han i bakken, sier mannen som vanligvis jobber som IT-konsulent.

Han forklarer videre at det tok 10-15 minutter før vakten fra Securitas kom, mens politiet brukt 20-25 minutter lengre før de kom på stedet.

— Da Securitas kom oppdaget jeg at det var blod på både meg og innbruddstyven. Det viste seg at han hadde kuttet seg opp på vinduene i døren han hadde knust for å komme seg inn i butikken, sier 39-åringen fra Lillesand, som beskriver innbruddstyven som sterkt beruset.

Han har aldri tidligere opplevd en lignende situasjon. Det var også en av grunnene til at han valgte å bruke vernesko før han gikk inn i Joker-butikken.

- Vernesko

— Man vet aldri hva man kan møte i en slik situasjon, derfor tok jeg på meg vernesko før jeg gikk ut av boligen min. Jeg følte aldri det ble en dramatisk situasjon, men jeg kjente jo godt at nervene var der.

Da 39-åringen la ut melding på Facebook i går om at han hadde stoppet en innbruddstyv var det mange som trodde han prøvde seg på en aprilspøk.

— Det var mange som spurte meg om det virkelig var meg som hadde gjort det. Jeg fikk blant annet en melding fra søsteren min som bor på Vestlandet om det var sant, ler han.

Etter onsdagens innsats vanket det mye skryt både fra naboer og innehaveren av butikken for innsatsen.