SETESDAL: Det har vært en særdeles stille helg med lite skader og få henteoppdrag, sier Alfred Georg Klausen ved Vest Agder Røde Kors.

Totalt er 9 personer behandlet av Røde Kors Hjelpekorps sine mannskaper i løpet av helgen, og en person er blitt hentet på snøscooter, melder Røde Kors om.

2 personer er innlagt på sykehus av medisinske årsaker. Disse tallene gjelder for Setesdalen og Åseralsheiene.

Rolig start

Det har dermed vært en rolig start på påsketjenesten.

— Lørdag var en dag med helt greit vær over store deler av fjellet, og søndagen var det tilløp til sol flere steder og riktig så god påskestemning.

Røde Kors Hjelpekorps sine mannskaper har tilbragt mye av helgen ute i skiløypene og nytt det som er igjen av snø.

— Snøen har jo vært den store utfordringen denne påsken, men det meldes om greie skiforhold på alle vaktstedene Røde Kors er til stede. Selv om det er lite snø enkelte steder er de fleste løypetrasséene tråkket, og de som begir seg ut på tur får noen flotte dager i påskefjellet, sier Klausen.

Mye overvann

Det er varierte isforhold på Agder. Flere steder meldes det om mye overvann.

— Folk skal være forsiktige med å bevege seg for mye over islagte vann. Opptråkkede løyper anbefales.

Så langt ut i sesongen er skredfaren i Agderfjellene ikke mye å snakke om

— Likevel må folk være bevisste på hvor de setter seg ned for å ha en rast når de er ute på tur. Snøen er veldig råtten mange steder, og de skavlene som er kan løse ut dersom sola står på

Klausen anbefaler å følge opptråkkede løyper.

— Hvordan skiføret vil holde seg utover i påsken er i stor grad avhengig av været. Strålende sol gir gode dager i skiløypene, men hjelper også godt til på snøsmeltingen. Men slik forholdene er nå ser det ut til at det skal holde seg gjennom hele høytiden.