AGDER: – I dag blir det noen regnbyger og snøgrense på 7-800 i meter. I morgen synker snøgrensa, konstaterer statsmeteorolog Arild Mentzoni overfor fvn.no. Trolig vil det ikke komme mye snø, men noe nysnø kan likevel legge seg i alpinanleggene.

LINK: Her finner du nettkameraer i hele Vest— og Aust-agder

Ved anlegget på Brokke i Valle rapporteres det om strålende forhold som skal holde seg de kommende dagene.

– Påska har startet litt svakere enn i fjor. Det er ikke like mye folk. Dagen startet med litt sol, men jeg ser at det skyer litt til nå, forteller daglig leder ved Brokke alpinsenter, Jan Wojtaszek, til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Under middels

Også i toppen av Setesdal, på Hovden, merker man at folk kanskje begynner å bli lei skigåing.

– Det er kjempeflott sol og nydelig vær, akkurat slik det skal være i påska. Jeg tror det er noenlunde som vanlig med folk, kanskje litt mindre enn i en vanlig påske, sier daglig leder ved Hovden skisenter, Johan Olav Brakestad, til fvn.no.

Ved anlegget er det meldt 5-6 plussgrader på dagtid og cirka fire minusgrader på natta. Dermed er det mulig å preparere en god såle etter stengetid.

Ser fram mot onsdag

– Det ser veldig bra. Det har ikke forsvunnet noe særlig snø og vi kan garantere at vi holder åpent fram til 2. påskedag, proklamerer Finn Olaf Hauge, daglig leder ved Eikerapen skisenter.

I dag tittet sola frem på morgenen, men så kom skyene. Gjennom dagen har sola likevel glimtet til.

– Jeg er usikker på om folk begynner å bli forskynt med ski for i år. Det har vært moderat besøk i går og i dag, men første helg i påska bruker det alltid å være stille. Vi får nok trøkket på onsdag og torsdag når folk reiser på hyttene sine, mener Hauge.

Troen på mer folk utover i uka får Hauge støtte for hos Åseral-kollega Ruben Bortelid ved Bortelid skisenter.

– Været har vært fint i dag. Vi hadde sol fra morgenen av, men så skyet det til. Onsdag og torsdag kommer det nok en del folk, sier Bortelid.

– Når kommer påskesola helt fram?

Sola er ikke i vente, det er ventet gråvær i store deler av påska på Sørlandet, sier meteorolog Menzoni.