VINJE: Utforkjøringen skjedde ved Grunge kirke, 7,5 kilometer øst for Edlandkrysset ved Haukeligrend, like før klokken 19.30. Det ble slått full alarm, og politi, brannvesenet og ambulanse ble sendt til stedet.

Brannvesenet beordret en sikkerhetssone på 300 meter fra tankbilen. Etter kontroll av ulykkesstedet ble det klokken 19.47 fastslått at tankene med gass var hele, og at det ikke var lekkasjer.

— Føreren har kommet seg ut av kjøretøyet. Tankbilen er lastet med salpetersyre i gassform. Dette er svært giftig, opplyser politiet i Telemark til Varden.

Veitrafikksentralen til Statens vegvesen opplyser til fvn.no at E 134 er stengt i begge retninger forbi stedet. I vest er sperring satt opp ved Edlandkrysset.

Kjøretøyet kunne ikke flyttes før det er tømt for gass. Tirsdag kveld måtte man derfor få tak i ressurser til å tømme tanken.

Veien ble etter hvert åpnet i ett felt, med manuell dirigering på stedet. Ifølge Statens vegvesen vil veien være helt stengt fra midnatt mens bergingsarbeidet pågår.

Salpetersyredamp er svært giftig for mennesker og kan føre til omfattende etseskader både innvendig og på huden.