GRIMSTAD: — Dykkere fra brannvesenet har vært nede på bunnen for å undersøke forholdet. Der fant de ingenting som lignet på noe kjøretøy. I stedet gjorde de funn som kan tyde på at en lastebil eller tilsvarende nylig har tippet sand eller lignende, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no.

Politiet ble lørdag like før klokken 14 varslet om at en person hadde sett bilspor ut på en molo i Homborsund i Grimstad. Men det var ikke oberservert spor tilbake igjen. Bekymringsmeldingen fikk politiet og andre nødetater til å igangsette undersøkelser.

— Vi oppfatter ikke dette som en akutt situasjon. Skulle det vise seg å være en bil under der, så er vi jo for sent ute uansett. Vi undersøker saken med de midlene vi har. En bil har også kjørt gjennom en brøytekant på en halvmeters høyde, og her slutter sporene. Det er heller ikke observert noen spor tilbake, sa operasjonsleder Hans Petter Osaland, ved Agder politidistrikt, til fvn.no lørdag ettermiddag.

Sporene ble først sett fredag ettermiddag. Det er også et lite hull i isen rett ved moloen.

— Det har antagelig frosset igjen siden i går. Eller så er det drivis som har tettet seg. Politiebetjenten på stedet har også observert noe olje som kommer opp fra hullet i isen, sa Osaland.

Politiet mistenkte tidlig at noen kunne ha tømt noe i sjøen. Nå viser det seg at de kan ha rett. Brannvesenets dykkere avsluttet aksjonen omkring klokken 16 lørdag ettermidag.

— Vi ser ingen grunn til å skulle sjekke det ut videre etter de funn som er gjort på stedet, sier Austad.