LILLESAND: Mandag begynte arbeidere å frese bort asfalten i Skifjelltunnelen. Samtidig ble steinmasse fjernet fra tunnelen og kjørt bort med lastebiler.

I mars klagde bilister over at Skifjelltunnelen, i retning vest, var humpete. Det ble spekulert i om at humpingen var relatert til den kraftige kulda og tele i bakken.

— Vi graver helt ned til grunnfjellet, og bytter ut massen. Den gamle massen var for tett, forteller Oddvar Ivarson, anleggsleder i Birkeland anlegg.

Nå skal de kompakte steinmassene under veidekket byttes ut med masse bestående av større steiner. I tillegg hakker gravemaskiner renner i grunnfjellet for å styrke dreneringen ytterliggere.

Slik skal grunnvannet som siger inn i tunnelen dreneres på en bedre måte enn tidligere. Det er funnet steder hvor vannet har hopet seg opp, uten å ha blitt drenert. Trolig var det dette som skapte problemer da kulda satte inn i vinter.

Fredag skal asfalteringen starte. Planen er å åpne det vestgående løpet av Skifjelltunnelen klokken 12.00 søndag. Foreløpig er det skiltet omkjøring via gamle E 18 for vestgående trafikk.

BYTTER UT STEINMASSE: Gammel steinmasse er fjernet. En gravemaskin legger ny masse som inneholder større steiner enn tidligere. Det skal føre til at vannet dreners bedre . FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Foto: Tormod Flem Vegge