KRISTIANSAND: Lørdag ble to omkomne dykkere lokalisert inni vraket, men fredag var en Rov (undervannsrobot) nede og rekogniserte. Det er film fra denne Rov-en som fvn.no har fått adgang til.

— Jeg har 20 års erfaring som dykker, og har vært med på mange redningsaksjoner. Et farligere vrak har jeg aldri sett, sier Kjell-Thore Olsen i bergensfirmaet Ocean Sar. Han eier og styrte den 1,8 millioner kroner dyre Rov-en inn i vraket fredag.

LES OGSÅ: Begge dykkerne funnet i Seattle

— Ingen har noe ved eller i dette vraket å gjøre. Det har vært populært for dykkere, men alt oksygenet som dykkere har tatt med til vraket, har fremskyndet nedbrytningen av metall. Hele vraket holder på å falle totalt sammen, sier Olsen.

Stabssjef hos politiet i Agder, Bård Austad sier dette:

— Ingen bør dykke ved ”M/S Seattle”. Det er den klare beskjeden fra stabssjef i Agder politidistrikt, Bård Austad.

— Vraket er meget farlig. Jeg vil så sterkt jeg kan be folk holde seg unna vraket, sier han.

”M/S Seattle” er 145 meter langt og ligger bratt på bunnen av Korsvikfjorden. Akterenden ligger på 20 meter, baugen på 70 meter. Midtskips er det et stort hull gjennom hele skipet, der skorsteinen en gang sto. Det er i dette hullet de to omkomne er funnet, og det er i dette hullet Rov-en har filmet.

Mandag begynner den kompliserte planleggingen av hvordan dykkere skal hente de to danske omkomne ut.

— Ofte forsøker noen våghalser seg på egenhånd. ”M/S Seattle” er ikke stedet å forsøke. Her kreves spesialkompetanse og dykkere med spesialtrening, sier Olsen.