KRISTIANSAND: — Det vil være sørgelig å gi seg nå. Vi er bare halvveis, sier stabssjef Bård Austad i Agder-politiet.

Han har hatt en sentral rolle i søket etter Birgitta Fadersbøll Johansen og Michael Pedersen, de to danskene som forsvant under et dykk i vraket «Seattle» september i fjor.

I går ble én av dykkerne hentet opp. Den omkomne er nå sendt til Oslo for sikkert identifisering. Fredag kveld og utover lørdagen har søket fortsatt etter den siste dykkeren.

Nå, som tidligere, brukes utelukkende miniubåter inne i vraket.

— Det er vanskelig å lokalisere den andre. Vi vet at dykkeren er der inne. Men forholdene er håpløse. Inne vraket går det stadig ras, forklarer Austad.

På den bakgrunnen vurderer politiet i samband med dykkerkreftene på stedet nå å avslutte operasjonen.

— Hvis ikke vi lokaliserer dykkeren innen noen timer nå, så stopper vi. Da må vi vurdere andre virkemidler. Og det kan ta tid, sier Austad til fvn.no.

- Hva slags virkemidler?

— Vi få først oversikt over tilgang og kostnader. Vi snakker om verktøy her. Én mulig metode er å gå ned for å bryte vraket fra hverandre - men det krever annet utstyr enn vi har nå. Om vi gir oss nå, betyr ikke at vi ikke skal prøve noe nytt seinere, sier Austad.

Han beklager det hvis mannskapene nå må gi seg etter å ha hentet opp én av de to. Men stabssjefen tror ikke tiden det måtte ta å starte et nytt søk vil spille inn, rent praktisk .

— Mange skal mene noe om en eventuell oppstart av en ny operasjon - og mulighetene til å lykkes med den, tilføyer Austad.