FLEKKEFJORD: Etter å ha sett all flakseknusingen natt til 1. mai, bestemte politiker Kirsti Sigbjørnsen, som var ute å gikk natteravn, seg for å kontakte butikkeierne.

— Nå har samtlige kolonialbutikker i Flekkefjord kommune forpliktet seg til å la være å selge glassflasker fra 10. – 17. mai, forteller Sigbjørnsen til avisenagder.no , etter en ringerunde til butikkeierne.

Det blir dermed ikke solgt verken øl eller rusbrus på flaske i den avtalte perioden.

— Det har vært mye jobb de siste dagene, og det er blitt sendt mange e-poster og sms for å få dette i boks. Butikkeierne var heldigvis positive til dett, sier Sigbjørnsen som oppfordrer flere kommuner til å henge seg på prosjektet.

Først

Ordfører i Flekkefjord kommune, Reidar Gausdal, forteller at ingen på Sørlandet har gjort dette før.

— Det er fullt og helt Kristi Sigbjørnsen sitt verk, hun skal ha all æren for dette. Hun har gjort en kjempejobb. Responsen fra folk flest, og ikke minst fra politiet, er at dette er et kjempegodt tiltak, sier Gausdal.

Spennende

Kirsti Sigbjørnsen gleder seg til å lese rapporten fra natteravner og politi etter 17. mai-helgen.

— Selv om det ikke får den største effekten akkurat nå, viser vi som kommune at flaskeknusing vil vi ikke ha noe av, sier Sigbjørnsen.

Også Jan Åge Reppen fra Spar i Flekkefjord er spent på resultatet.

— Det er klart vi ville være med på dette, det er et veldig godt tiltak. Så det bli spennende og se hvordan det går, sier Reppen.