KRISTIANSAND: Holbergprisen i skolen er en forskningskonkurranse for elever i videregående skole, og ble opprettet av Stortinget i 2003. Hvert år blir tre skoler tatt ut til en finale, og i år er altså Vågsbygd videregående skole en av finalistene.

De kom til finalen med et forskningsprosjekt som spør om ”En ny start i arbeidslivet” er et godt tiltak for å få tidligere domfelte ut i arbeid. De to andre finalistene er Langhaugen videregående skole fra Bergen og Glemmen videregående skole fra Fredrikstad.

Finaledeltakerne må vente til onsdag den 9. juni før de får vite om de får 1.pris, 2. pris eller 3. pris i konkurransen. Kunngjøringen finner sted på Ludvig Holbergs gamle skole, Katedralskolen i Bergen, den 9. juni kl. 10.30. Skolene konkurrerer om pengepremier på henholdvis 15000, 10000 og 5000 kroner for første, andre –og tredjeplass.

I tillegg mottar elevene også invitasjon til å delta på den høytidelige utdelingen av Holbergs internasjonale minnepris og Nils Klim-prisen og regjeringens middag i Håkonshallen 9. juni

For mer informasjon om finalistene kan du gå inn her.