KVINESDAL: Han er sliten etter å ha kjempet mot flammene siden fredag formiddag. Men glad for at man nå har fått slukket den.

— Nå har grunneierne overtatt jobben. De kommer til å ta seg en rund i kveld og en i morgen tidlig for å forsikre seg om at flammene ikke blusser opp igjen, forteller Aasen til fvn.no.

- Kan aldri være helt sikre

Han sier at man føler seg rimelig sikre på at alt er slukket.

— Men når det er snakk om et så stort område som her, 1500 mål, så kan man jo aldri være helt sikre. Det kan jo ulme noe i en tue og da skal det ikke mer til enn et vindkast så kan flammene blusse opp igjen, forklarer han.

Brannvakta i Arendal fikk melding om skogbrannen klokken 11.24 fredag formiddag. Kraftig vind og skiftende vindretning gjorde slukningsarbeidet svært vanskelig og brannen ble karakterisert som ute av kontroll store deler av gårsdagen.

- Sjeleglade

Godt hjulpet av et helikopter begynte man å få kontroll over brannen i går kveld.

— Vi er veldig glad for at vi fikk hjelp av et helikopter såpass raskt, og sjeleglade for at vi kunne ha det i luften hele tiden. Så sånn sett var vi heldige, sier brannsjefen.

Selv om man hadde kontroll i går kveld har det vært store mannskaper i sving i natt og i dag.

— Vi har vært opp mot 50 personer fra brannvesenet og sivilforsvaret som har holdt på med etterslukning i hele dag, men nå har vi trukket oss ut av området.

Roser mannskapet

Han skryter av jobben som er blitt gjort.

— Mannskapene fortjener ros for innsatsen, og sivilforsvaret har gjort en kjempejobb. I det hele tatt har samarbeidet mellom sivilforsvar, helikopter og brannvesen fungert optimalt, sier Aasen.

Advarer

Det er funnet spor etter bråtebrann i området, og man utelukker ikke at dette kan være årsaken til skogbrann. Brannsjefen føler derfor en advarsel er på plass.

— Det er utrolig tørt i skogen, og det er viktig at folk følger forbudet mot å tenne bål. Etter 15. april er dette strengt forbudt med mindre man har fått en spesiell tillatelse, sier han.

Ellers kan det få store konsekvenser og bli svært dyrt for dem som eventuelt blir tatt, advarer han.