KRISTIANSAND: — Han har innrømmet at han filmet i håp om å fange opp noe seksuelt på opptakene, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund, til NRK.

Studenter og ansatte ble opprørt da det nylig ble funnet et kamera på et fellestoalett på universitet. I går pågrep politiet en student i slutten av 30-årene fra Kristiansand for ugjerningen.

– Han har oppgitt å ha hatt et seksuelt motiv for sin handling. Han har håpet å fange på film at noen skulle foreta noe seksuelt inne på disse toalettene, sier politiadvokaten.

Solstudio

Mannen har vært i sving på flere toaletter og har filmet minst 50 ganger. Han erkjenner å ha holdt på med filmingen i om lag et år.

— I omlag 30 av disse 50 gangene har han lykkes i å få filmet folk, sier Leknesund.

Han skal også ha innrømmet filming på et solstudio i byen. For 12 år siden ble mannen bøtelagt for kikking på et solstudio.

Blir avhørt

Kameraet var festet under en vask, og ble oppdaget da det falt ned på gulvet.

Mannen har erkjent forholdet, og satt onsdag ettermiddag fortsatt i avhør hos politiet. Kristiansanderen er registrert som student ved UiA.

Kan straffes hardt

Mannen ble oppsporet på sin bopel onsdag morgen, og er nå siktet for overtredelse av personopplysningsloven. Strafferammen på dette er på mellom ett og tre år.