KRISTIANSAND / SØGNE: Etter å ha kjørt utfor ved Holskog på veien ut mot Langenes, krabbet sjåføren av ulykkesbilen opp av grøfta, der en Volvo hadde stanset.

I Volvoen satt det et ektepar fra Søgne, og da de oppdaget ulykken, stanset de for å hjelpe.

Les saken: — Stjal bilen mens vi hjalp de skadede

Sjåføren forlot de skadede i vraket, og stakk så av med Volvoen.

De to andre i bilen, en 25 år gammel mann og en 20 år gammel kvinne, ble sittende igjen i bilen med alvorlige skader. Alle de tre skal være fra Askim, og ligger til behandling på sykehus i Kristiansand. Han fortsatte hasardiøst forbi Langenes, passerte politisperringer og smadret til slutt bilen. Herfra stakk han til fots.

- Vi har ikke funnet tredjemann, og vet fortsatt ikke hvem han er, sier operasjonsleder Bjarne Bakken til fvn.no søndag morgen.

Politiet driver nå etterretning for å bringe vedkommendes identitet på det rene.

— Vi samarbeider med politiet i Follo og Askim, sier Bakken.

Mannen ble søndag ettermiddag pågrepet i Askim

Dette er saken:

Klokka 01.25 i natt fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt i grøfta mellom Byggmakker i Vågsbygd og avkjørselen til Bråvann.

— Bilen kom seg opp på veien igjen og kjørte mot Søgne. Litt senere går bilen ordentlig ut av veien, forteller operasjonsleder Geir Andersen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Brannmannskaper fra Kristiansand rykket ut og måtte skjære seg fram med motorsag for å komme fram til bilen. Inne i bilen satt to personer, en mann og en kvinne. Den ene personen satt fastklemt og måtte skjæres løs. Den andre personen måtte ha hjelp for å komme seg ut.

Bilen ble påført tydelige merker etter den harde landingen i grøfta. Ulykken skjedde på Holskogveien mellom Vågsbygd og Søgne, omentrent halvannen kilometer fra YX-stasjonen i Kjosbukta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Vegard Nekstad.

Stakk av med Volvoen

Tredjemann i bilen, sjåføren, kom seg ut av bilen og skal i følge politiet først ha truet til seg Volvoen.

Ifølge eieren av Volvoen, skal dette imidlertid ha foregått helt uten dramatikk.

— Mannen som bemektiger seg Volvoen kjører deretter ut mot Søgne. Etter hvert blir det gjort forsøk på å stoppe bilen som har kjørt fra stedet, men det har ikke vært noen bilforfølgelse, sier Andersen.

Politiet forsøkte å sette opp en sperring for bilen, men sjåføren kom seg forbi. Ved broa på Stokkeland fant politiet bilen ute av kjørbar stand og forlatt.

— Det blir satt opp en form for sperring. Personen kommer seg forbi og kjører til slutt i ei bru. Patruljen finner bilen forlatt og føreren er borte. Det blir iverksatt søk med hund, sier Andersen.

Etter et flere timer langt søk i natt, blant annet langs Gamle Årosvei, ble aksjonen avsluttet. Den aktuelle personen ble ikke lokalisert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Utenfor livsfare

De to som ble hentet ut av bilvraket er utenfor livsfare. De ble fraktet til sykehus med henholdsvis luftambulanse og bilambulanse.

— De er utenfor livsfare og tilstanden er stabil, avslutter Andersen. I en pressemelding fra vakthavende kirurg ved Sørlandet sykehus Kristiansand bekreftes det at kvinnen, som skal være cirka 20 år, og mannen, som skal være cirka 25 år, er skadet og under behandling. Tilstanden betegnes som stabil.

Ulykkesbilen, en SUV, ble meldt stjålet i Askim tidligere denne måneden. Personene som nå ligger innlagt på Sørlandet sykehus Kristiansand skal ikke være kjenninger av politiet på Sørlandet.

Holskogveien ble stengt i en periode mens redningsarbeidet pågikk på stedet. Kriminaltekniker fra Agder politidistrikt og ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen var i natt på stedet for å sikre spor i bilvraket.