BRISBANE: Trusetyven gjorde seg bemerket allerede et par dager etter at jentene kom til Brisbane, hvor de er utvekslingsstudenter dette semesteret. Nå er den ukjente truseentusiasten anmeldt.

— En jente som bor i etasjen over oss fortalte at trusene hun hadde hengt til tørk utenfor hadde forsvunnet, sier Magnussen Wathne.

- For optimistiske

Hun er fra Søgne, mens Vindsland er fra Kristiansand. Etter at sørlandsjentene merket at stadig flere truser forsvant fra tørkesnoren, sluttet de å henge opp tøyet sitt utenfor.

— Men etter at vi hadde vært hjemme på påskeferie, kom vi tilbake og var litt for optimistiske. Vi hang opp trusene våre til tørk utenfor igjen. Da det hadde gått et døgn, var flere av trusene borte, sier Magnussen Wathne.

Det andre tøyet de har hengt ut, har blitt hengende.

— Vi er nesten litt fornærmet. Vi synes jo selv at vi har veldig mye fint tøy, men det vil han ikke ta, bare trusene, sier Vindsland og ler.

Hun er usikker på hvor mange av trusene hennes som har forsvunnet på tyveritoktene i bakhagen, mens venninnen har mistet fem.

Kresen tyv

Men ifølge jentene er det ikke alle truser som henger utrygt på tørkesnoren i Australia. Tyven tar med seg det han finner av både blondetruser og stringtruser, men lar, kanskje ikke overraskende, «bestemorstrusene» være igjen.

— Han eller hun er tydeligvis veldig selektiv, sier Magnussen Wathne og ler.

Etter en rask gjennomgang har jentene funnet ut at rundt 70 truser har forsvunnet fra tørkesnoren. En av de ni jentene som bor i huset er blitt frastjålet rundt 20 truser, og har nå anmeldt trusetyven til politiet.

— Hun har også snakket med vaktmesteren, som sa at det samme skjedde for et par år siden, sier Vindsland.

Vil slippe å kjøpe nye

De har noen tanker om hvem trusetyven kan være.

— Men vi er litt i tvil om vi egentlig vil vite hvem det er, sier Vindsland muntert.

Egentlig synes hun historien er mest morsom.

— Men det er jo andre ting å bruke penger på her også. Det hadde jo vært fint å slippe å kjøpe nye truser hver måned, sier hun og ler.