FARSUND: En 37 år gammel mann ble natt til torsdag kritisk skadet i en utforkjøring på Lista. Mannen kjørte av veien og inn i et steingjerde etter å ha stukket av fra en politipatrulje. I løpet av torsdagen ble de to involverte tjenestemennene avhørt av Spesialenheten for politisaker.

— Vi har avhørt de to tjenestepersonene som var involvert. Begge har status som mistenkt, ettersom vår etterforskning retter seg mot dem. Begge har nektet straffskyld, sier etterforskningsleder Marit Storeng i Spesialenheten.

Spesialenheten har plikt til å etterforske alle alvorlige ulykker som skjer som følge av politiets tjenesteutøvelse.

— Vår oppgave er å vurdere om deres tjenestehandlinger har vært i henhold til regelverket, sier Storeng.

37-åring kritisk skadet

37-åringen som stakk fra politiet lå torsdag kritisk skadet på Stavanger Universitetssykehus.

— Sykehuset opplyste torsdag ettermiddag at tilstanden hans er stabil, sier Storeng.

Leder for Lister driftsenhet, Anne Margrete Ruud, har opplyst til Fædrelandsvennen at patruljen ikke hadde synlig kontakt med bilen da ulykken skjedde.

— De kom til stedet like etter og oppdaget utforkjørselen. Tjenestefolkene igangsatte livreddende tiltak og gjorde en viktig innsats på stedet, sier Ruud.

Ruud avviser at patruljen gjennomførte en forfølgelse, men har ikke ønsket å si noe om hvor høy farten var før ulykken skjedde.

Uklart hendelsesforløp

Etterforskningsleder Storeng ønsker ikke å si noe om hva de to tjenestepersonene har forklart i avhør.

- Har politiet gjort noe kritikkverdig?

— Vi må få et klarere bilde av hendelsesforløpet før jeg kan uttale meg om det har blitt gjort noe straffbart, sier Storeng.

— Brukte de blålys og sirener?

— Det kan jeg ikke kommentere.

- Stemmer det at de ikke hadde øyekontakt med kjøretøyet da ulykken skjedde?

— Det kan jeg heller ikke uttale meg om, sier Storeng.

Skal avhøre 16-åring

I løpet av torsdagen har Spesialenheten gjennomført undersøkelser på ulykkesstedet. Det skal også gjøres tekniske undersøkelser av ulykkesbilen og et avhør av 16-åringen som var passasjer i bilen. 16-åringen skal bare ha blitt ledere skadet. Ifølge Storeng kjenner Spesialenheten ikke til at det var andre vitner til ulykken.

Spesialenheten har også innhentet politiets lydlogg som nå skal gjennomgås.