AGDER: — Vi har fått tilbakemeldingerfra folk som har tenkt å bruke oss mye. De mener medlemskapene våre er rimeligesett i forhold til hva du får tilgang til, forteller administrerende direktørUnni Mesel i Aquarama.

Om tre måneder åpner Kristiansands nye trenings- ogbadeanlegg. Aquarama har mål om å lokke til seg 200.000 - 250.000 besøkendeårlig.

— Hovedmålgruppen for selvebadelandet er barnefamilier som liker å være i aktivitet, sier Mesel.

Kostbart

For en familie på fire kan det imidlertid bli en kostbarinvestering å sikre seg årsabonnement i det enorme badelandet.

Fædrelandsvennen har samlet priser for enkeltbilletter ogårskort ved fire av de største aktivitetsanleggene i Agder. Alle kjemper omfritiden til barnefamilier på Sørlandet.

For to voksne og to barn må du betale 15.600 kroner for friinngang til Aquarama Bad i ett år. Dette forutsetter en bindingstid på 12måneder. Sørlandsbadet i Lyngdal er nest dyrest med 7.890 kroner for enfamilie.

For kombiårskort i Dyreparken, med badeland, koster det4.960 kroner. Pluto lekeland tar 2.990 kroner for hele husstanden, uansettantall familiemedlemmer.

- Kunne vært dyrere

— Prisen på årskort hos oss harutviklet seg over lang tid. Og den er nok mer basert på erfaring, enn påprisnivået hos konkurrenter. Hvis vi skulle tatt en fornuftig pris, ville nokdenne prisen vært en god del høyere, sier administrerende direktør Per ArnsteinAamot i Kristiansand Dyrepark.

Aamot innrømmer at noe av begrunnelsen for at årskorteneikke er dyrere, er at de faste gjestene er viktige ambassadører for parken.

- Kan ikke sammenlignes

Til tross for at Aquaramas årspris er mer enn tre ganger såhøy som Dyreparkens, mener Mesel at disse vanskelig kan vurderes opp mothverandre.

— Vi legger opp til at våreabonnenter skal bruke oss regelmessig, hele året. En fornøyelsespark besøker dugjerne fire til seks ganger årlig. Vårt tilbud er like bra uansett årstid, ogvi regner med at folk kommer til å besøke oss flere ganger ukentlig, sier hun.

— Vi legger opp til at våremedlemmer skal bruke oss regelmessig, hele året. En fornøyelsespark besøker dugjerne fire til seks ganger årlig. Vårt tilbud er like bra uansett årstid, ogvi regner med at folk kommer til å besøke oss flere ganger i ukentlig, sierhun.

nett _ tabell-priser på aktiviteter.jpg

Mesel mener prisene er konkurransedyktige. Og Aquarama Badhar de valgt å legge på samme prisnivå som andre badeland rundt i landet.— Men hvis prisene sammenlignes medårskort i Dyreparken, kan jeg forstå at noen reagerer, sier direktøren.

Dyreparken utmerker seg imidlertid med de klart dyresteenkeltbillettene, både i lavsesong og høysesong. Med opptil 2000 kroner for énfamilie, én dag.

— Vi har full forståelse for at detteer et stort utlegg for en familie, men vi mener det er verdt det. Og våregjester sier også at de får mye for pengene, sier Aamot.

Julegaver

I fjor solgte Kristiansand Dyrepark 13.000 årskort for 2012før nyttår. Årskortet er blitt en gjenganger under juletrær på Sørlandet.

Aquarama åpnet billettsalget 1. desember. Unni Mesel sier dehar solgt noen gavekort allerede, men regner ikke med at billettsalget skyterfart før det nærmer seg åpning i mars.

Høres for høyt ut

— Min umiddelbare reaksjon er at dette høres for høyt ut. Det er i høyeste laget, sier Kristiansands varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF), når han får høre årsprisen for en familie på Aquarama Bad.

Kristiansen regner med at ledelsen ved Aquarama har gjort grundige analyser før de har fastsatt prisene. Men han frykter at aktivitetssenteret priser seg ut av markedet.

— Det må jo være en sammenheng mellom pris og etterspørsel. Jeg tror det ville blitt en høyere etterspørsel hvis Aquarama hadde lagt prisene noe lavere, sier varaordføreren, som også er trebarnsfar og siviløkonom.

— Aquarama vil jo konkurrere med andre fritidstilbud i distriktet, og dette kan nok føre til at Dyreparken og Sørlandsbadet spiser mer av kaka.

Aquarama Kristiansand AS er utvikler og byggeier for private arealer i gigantbygget (hotell, spa, treningssenter, kontorer, næring og drifter.)

Mens Kristiansand kommune er eier av bad og idrettshall, og skal kjøpe tjenester i anlegget. Kristiansen sier politikerne i kommunen ikke har påvirket prisnivået på Aquarama.