EVJE OG HORNNES/BIRKENES: Brudd på en fiberkabel cirka 17 kilometer sør for Evje mandag morgen førte til at bredbåndet er borte for 1100 husstander i Evje og Hornnes, Iveland, Vennesla, Bygland og Valle.

— Entreprenørene har vært der ute i hele dag, men måtte avbryte da mørket falt på. Det ble da for farlig å jobbe videre i det området, sier regional informasjonssjef i Telenor, Per Arild Meling til Fædrelandsvennen.

Derfor vil ikke bredbåndet være tilbake før tidligst tirsdag. I tillegg er fem basestasjoner i området nede.

— Det betyr at det er redusert kapasitet på mobilnettet. Hvis flere ringer samtidig kan det ta tid å komme gjennom, sier Meling.

Mistet strømmen

I tillegg mistet om lag 1100 bolighus strømmen mellom Iveland og Evje mandag ettermiddag.

— Vi fikk melding om strømbruddet i 15-tiden, og satte i gang med feilsøking og seksjonering, som vil si å sette på strømmen stykkevis og delt for å finne ut hvor feilen er, opplyser informasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi til Fædrelandsvennen.

Det viste seg at feilen var ved Dovland i Birkenes, hvor en ledning hadde falt ned på bakken. Årsaken er foreløpig uklar.

— De aller fleste fikk tilbake strømmen utover ettermiddagen. Mandag kveld er det sju kunder, som alle tilhører to nettstasjoner på Dovland, som er uten strøm. Men vi er i gang med å reparere feilen, sier Refsnes.