KRISTIANSAND: Det var onsdag 7. april i fjor om morgenen at 38-åringen var på vei fra Åros til Vågsbygd, etter å ha vært på fest og drukket mellom ti og 12 halvlitere øl. 38-åringen er for øvrig uten førerkort.

I en sving på Langenesveien kom kom den tiltalte over i motsatt kjørefelt, og traff en annen bil i venstre side. Bilføreren som ble truffet, og en arbeidskollega som kom kjørende etter, snudde for å se om de kunne finne sjåføren av bilen. Etter hvert observerte de at 38-åringens bil hadde satt fra seg gummispor i asfalten, antakelig fordi dekkene på bilen var blitt låst etter sammenstøtet. Bilsporene gikk tidvis over i motsatt kjørefelt. Ved Holskogen ble bilføreren etter hvert oppdaget. Han ble senere pågrepet av politiet. Blodprøven viste en promille på 2,2. Selv husker ikke den domfelte sjåføren at han hadde kollidert. Han møtte heller ikke opp i retten.

I Kristiansand tingrett har dommerfullmektig Stian Kahrs Revheim, samt meddommerne Elisabeth Holbæk-Hansen og Asbjørn Haukom, dømt 38-åringen for ruskjøring, uaktsom kjøring, kjøring uten gyldig førerkort og for brudd hjelpeplikten etter trafikkuhell.

Sjåføren er straffedømt to ganger. Han ble sist dømt i februar i fjor for ruskjøring. Straffen ble da satt til 60 dager, derav 36 dager betinget under forutsetning av at mannen gjennomførte et program mot ruspåvirket kjøring.

Denne gang er straffen satt til 90 dagers ubetinget fengsel og 10.000 kroner i bot.