AGDER: Nytt denne helgen er skibussen som hver lørdag forlater rutebilstasjonen i Mandal 07.00. Den stopper for alpinister i Søgne, på Brennåsen, ved Kristiansand rutebilstasjon, på Mosby, i Vennesla, på Skarpengland og på Hornnes – før den ankommer Bortelid klokken 10.00. Sjekk været på fvn.no

Samtidig åpnes alpinanlegget. Seks timer senere stenges bakkene, og bussen returnerer i samme løype som den ankom.

– Alpinsenteret vil ha tre skitrekk i aksjon. Det fjerde skal være i drift neste helg, sier Odd Tryland.

Alle bakker åpne

Fra Eikerapen melder Kenneth Abrahamsen om supre forhold og alle bakker åpne. Til og med i bratthenget er spor preppet, hvilket er en sjeldenhet. Dessuten holder barnebakken kveldsåpent lørdag. I tillegg er både gul og blå løype kjørt opp.

Også Gunvor Ljosland ved Ljosland skisenter er tilfreds.

– Bare flott. Hadde du trodd noe annet? spør hun, og forteller om forhold som kort sagt ikke kan bli bedre. På Ljosland er alt åpent på 110 cm snø.

Ideelle forhold

På Hovden sier Konrad Byklum egentlig det samme. Alle de tre heisene og de fire skitrekkene er i sving. Dessuten kan to hovedløyper nå benyttes på Breive. Nysnø og fire-fem minusgrader gjør forholdene ideelle, også øverst i Setesdal.

Noen mil lenger sør, på Brokke, forteller Jan Wojtaszek at også der er alle heiser og trekk operative. Snødybden er en meter i bakken og 90 cm i terrenget og det meste av den 25 km lange løypa er kjørt opp.

I lavlandet, fra Tveit skisenter, melder Anders Hodne at alt er så bra som det kan bli. Der åpnes en rail lørdag, altså et spesialtrekk for snøbrettkjørere. Snødybden tilsier at Hodne ikke frykter helgens varslede mildvær.