En 18 år gammel gutt fra Kristiansand var også med på ranet. Han har fått samfunnsstraff i 300 timer.

20-åringen fra Vennesla ønsket samfunnstraff fordi han på gjerningstidspunktet var 19 år, og at det ut fra rettspraksis er muligheter for samfunnsstraff, eventuelt betinget fengsel. I tingretten ble straffen satt til ubetinget fengsel i ett år og tre måneder.

Lagmannsretten har lagt til grunn at ranet var på grensen til grovt ran. Retten skriver at "de skjerpende forhold i saken er først og fremst handlingens grovhet, som skapte redsel og frykt hos fornærmede. Det er en både naturlig og ventelig følge av å bli truet med pistol mot hodet slik det her skjedde. Videre er det skjerpende at han overtalte en venn til å hjelpe seg. Det er også skjerpende at domfelte overveide ranet før det ble begått. Tingretten har i formildende retning lagt vekt på domfeltes unge alder. Tingretten la til grunn at han var 18 og et halvt år da handlingen ble begått. Det er ikke riktig. Han var 19 år og fire måneder. Videre har tingretten lagt noe vekt på at han tilsto. Slik saken nå fremstår hører det med i totalbildet at domfelte begikk et nytt straffbart forhold, vold mot politiet, 30. januar 2011".

De tre dommerne i lagmannsretten sier at det ikke gis mulighet for samfunnsstraff i denne saken.

"Lagmannsretten finner det klart at det ikke bør reageres med samfunnsstraff i denne saken. Hensynet til allmennprevensjonen tilsier at det reageres med ubetinget fengsel av lengre varighet ved ran av kiosker, også når ranet ikke er grovt. Samfunnsstraff skal bare benyttes når ”helt spesielle forhold ”taler for det.".