Artikkelen oppdateres.

KRISTIANSAND: Snøen lavet ned over landsdelen hele tirsdag og natt til onsdag. Ifølge veitrafikksentralen til Statens vegvesen er det i løpet av natten flere steder kommet 30 centimeter.

Vanskelige kjøreforhold

Meteorologisk institutt har sendt ut advarsel om at snøfall kan føre til vanskelige situasjoner på veiene.

«Snø kan natt til onsdag og onsdag morgen stedvis gi vanskelige kjøreforhold i kystnære områder i Agder», heter det i advarselen.

Følg snøværet på våre nettkamera

Mer snø

Ifølge meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt har det totalt sett kommet 10 millimeter med nedbør i løpet av natten, men siden snøen er tørr og luftig utgjør den mer i volum.

— Snøen er lett og luftig, og gir dårlig feste. Derfor har vi sendt ut obs-varsel for deler av Agder og Telemark. Det vil vedvare utover dagen, sier Johnsen til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SNØDEKTE VEIER: Snøen fortsatte å lave ned over Sørlandet natt til onsdag. Her fra Vesterveien i Kristiansand. (Foto: Elling Svela) Foto: Elling Svela

Snøværet skyldes et kraftig lavtrykk som kommer inn fra vest. Og ifølge meteorologen er det ikke bedring i sikte de nærmeste dagene. Snarere tvertimot.

Snøværet skal fortsette fram til lørdag, med unntak av noen timer onsdag ettermiddag.

— Snøværet skal gi seg noe i løpet av onsdag formiddag. Det blir oppholdsvær utover onsdag ettermiddag, men fra natt til torsdag blir det mer snø. Det er en god del nedbør som skal ned i løpet av torsdag og fredag, sier Johnsen.

Tyngre snø

Fram til lørdag varsler han mellom 20 og 25 millimeter nedbør, noe som vil utgjøre en halvmeter langs kysten.

- Snømengden blir det dobbelte, men det er lokale variasjoner. Mest snø blir det langs kysten. Lenger inn i landet, som ved Byglandsfjord, blir det halvparten av mengdene, sier meteorologen.

Sjekk værvarselet på våre værsider

Langs kysten vil dessuten snøen bli enda tyngre.

- Snøen vil fra torsdag ha en helt annen beskaffenhet, med mer vanninnhold. Snøen blir fastere, sier Johnsen.

Dermed går både brøytemannskap, bilførere og sørlendinger med sørlandsskuffe noen tunge dager i møte.

- Det er et stort, omfattende lavtrykkssystem som er skyld i dette. Det blir store mengder snø å hanskes med for både brøytemannskap og folk flest, sier meteorolog Johnsen.