Kristiansand: — Politiet begynner å få en viss oversikt over hva som skjedde i Baneheia, og videre ned mot sentrum i Kristiansand lørdag kveld, opplyser politibetjent Hans Martin Skovly ved Kristiansand politistasjon til fvn.no. – Det vi vet er at cirka 300 til 400 ungdommer var samlet ved 3. Stampe i Baneheia. Svært mange var ruset, og det bekymrer oss at det også var svært mange mindreårige på stedet, fremholder Skovly.

Slik politiet oppfatter situasjonen har det utviklet seg til krangling og slåssing mellom en rekke ungdommer ved 3. Stampe. – Vi har forstått det slik at det er en gruppe ungdommer fra Vennesla som har kranglet og slåss med en gjeng fra Kristiansand. Etter hvert har ungdomsgjengen forflyttet seg mot sentrum. Ved Slottskvartalet ble 17 år gammel gutt knivstukket.

– Den ene 17-åringen, som fremstilles for varetektsfengsling, har erkjent at det var han som stakk denne ungdommen. Den andre siktes trolig for medvirkning til knivstikkingen. Samtidig har en 15 år gammel gutt blir alvorlig kvestet, antakelig i Baneheia. Denne gutten har fått så store skader at han er innlagt på kjeveortopedisk avdeling ved Sørlandet sykehus i Arendal. Vi vet også at en 18 år gammel ungdom har blitt slått med en stein i hodet. Denne episoden skjedde utenfor Leopold i Vestre Strandgate, forteller Skovly.

Politiet har også fått vite at det våpenet som ble brukt i Baneheia var en plombert pistol som var ladet med løskrutt. Den som skal ha brukt våpenet, en 18 år gammel gutt, sitter fortsatt i politiets varetekt.

Den fjerde ungdommen som ble pågrepet i helga, en 18 år gammel gutt, er nå løslatt.

— Det gjenstår fortsatt mye etterforskning i arbeidet med å skaffe politiet en oversikt over hva som skjedde denne lørdagskvelden. Mange vitner skal avhøres om hvem som har gjort hva, forteller Skovly.