KRISTIANSAND: — Hjemløse katter er et av de største dyrevernproblemene i dag. Det er moralsk forkastelig at myndighetene gjør lite eller ingenting for å bedre forholdene og verdigheten for disse stakkars dyrene, sier De Grønnes førstekandidat i Kristiansand, Hans Petter Horve til fvn.no.

TILSKUDD

De Grønne har flere løfter som partiet mener kan bedre situasjonen:

Økonomisk støtte til hjelpesentre for hjemløse dyr.

Tilskudd til kastrering/sterilisering av katter.

Økonomisk støtte til frivillige organisasjoner for behandling og omplassering av dyr.

Horve og De Grønne krever også at Kristiansand kommune får på plass et tett samarbeid mellom Mattilsynet, politi, dyrevernsnemnda og miljørettet helsevern.

— I følge dyrevernloven er det plikt til å hjelpe dyr i nød. Dette ansvaret ligger i hovedsak hos Mattilsynet. Vi mener tilsynet i dag driver med ren ansvarsfraskrivelse, sier han.

HANDLINGSPLAN

Horve og De Grønne vil også kjempe for at Kristiansand kommune utarbeider en egen handlingsplan for å sikre generelle tiltak for å ivareta et verdig dyrevern og dyrevelferd. Horve mener også det er for lite fokus på dyrevelferd nasjonalt. Derfor krever han at det opprettes et eget dyreverndirektorat under miljøverndepartementet.

— Det er også kampsak for oss å få nedlagt pelsdyrnæringen på Sørlandet. I tillegg til husløse katter, er pelsdyr i fangenskap et av de største dyrevern-problemene vi har, sier Horve.