MANDAL: — Det er en fryktelig skummel strekning. To til tre ganger i året opplever vi at det skjer mindre eller større ulykker her, sier Thorsen Olsen til Fædrelandsvennen.

Hun var hjemme onsdag ettermiddag da to biler frontkolliderte på E 39 like bortenfor huset i Dyboveien i Mandal.

— Hestene forsvant ut av stallen og så opp mot veien. Jeg skjønte det måtte være noe og løp opp mot veien, sier Thorsen Olsen.

Tok seg av den eldste

Da hun kom fram hadde andre bilister allerede begynt å frigjøre de to skadede fra bilene. Hun fikk i oppgave å passe på den eldste sjåføren inntil ambulansepersonellet kom fram.

— En av de skadede skrek i smerter. Det var en forferdelig opplevelse, sier Thorsen Olsen.Hun berømmer helsepersonellet som hun mener var raskt på stedet.

— De kom utrolig kjapt fram og gjorde en veldig god jobb. De jobbet effektivt og fikk raskt kontroll over situasjonen, sier Thorsen Olsen.

- Prioriteres ikke

Etter ulykken kjente hun på lettelsen over at barna hadde kommet hjem fra skolen før det smalt.

— Det er ubehagelig når man bor så nærme en ulykkesbelastet strekning. Vi håper jo at politikerne vil sette av penger til trafikksikkerhetstiltak, men det ser dessverre ikke ut til at vi blir prioritert, sier Thorsen Olsen.

Uansvarlig kjøring

Jan Jakob Thorsen er nærmeste nabo til ulykkesstedet. Han sier det har skjedd en rekke alvorlige trafikkulykker rett utenfor husveggen. Ved en anledning havnet en bil på tomten hans.

— Det snakkes stadig om å utbedre veiene, men det hjelper lite når folk kjører fullstendig uansvarlig. Jeg kjører mellom Mandal og Kristiansand hver dag og ser hvor mye galt som skjer i trafikken, sier Thorsen.

Han forteller at ekskonas bil ble påkjørt i 70 kilometer i timen for snart 20 år siden. Hun var heldig og kom fra ulykken uten alvorlig skader.

— Jeg håper veimyndighetene, media og alle god krefter kan bidra for å sette søkelys på problemene. Ulykkene ødelegger liv, og det blir bare flere og flere hvis folk ikke tar ansvar, sier Thorsen.