GRIMSTAD: Det var i mai at den nå 49 år gamle mannen var ute på lønningspils med tidligere kollegaer. På Loftet pub og bar drakk han både øl, gammel dansk og gin & tonic. 49-åringen forklarte i retten at han husker lite av hva som skjedde etter dette, før han dagen etter våknet i en celle på Arendal politistasjon.

I Aust-Agder tingrett kom det fram at utestedet tok kontakt med politiet fordi de hadde en aggressiv gjest. Politibetjenten som kom til stedet mente at 49-åringen var tydelig full, snøvlete og med ustø gange.

Han ville heller ikke oppgi navn og bopel. 49-åringen ble stadig vanskeligere å håndtere og politibetjenten bestemte seg for å putte på ham håndjern og ta ham med til stasjonen.

Spark eller sprell?

49-åringen motsatte seg da han skulle visiteres før han skulle inn i politibilen. En politiførstebetjent satte da foten sin over tiltaltes fotvrist for å passivisere ham, men mannen fikk revet løs foten og sparket politiførstebetjenten to ganger på leggen. Politiførstebetjenten fikk ikke merker av sparkene, og forklarte i retten at det kunne være et utslag av at tiltalte sprellet.

49-åringen var fortsatt sint da han kom til arresten, men oppga riktig navn, fødselsnummer og adresse. Han er tidligere ustraffet og har uttrykt sterk anger,

På bakgrunn av dette settes straffen til samfunnsstraff i 36 timer, med en gjennomføringstid på 120 timer. Han må også betale saksomkostninger.